Ελλάδα

45 στρέμματα στο Τοπ Καπί διεκδικούν Ρωμιοί της Πόλης

Συγκλονίζει την Τουρκία η υπόθεση των Ρωμιών που διεκδικούν την ακίνητη περιουσία τους η οποία είχε κατασχεθεί με παράνομο τρόπο από το δημόσιο.

Η διεκδίκηση αυτή προκαλεί το ενδιαφέρον και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης καθώς η υπόθεση «μπλέκει» ακόμη περισσότερο καθώς στην έκταση που διεκδικούν οι ομογενείς, βρίσκεται oı τάφοı και τα μνημεία του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ και του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές!

στην έκταση που διεκδικούν οι ομογενείς, βρίσκεται oı τάφοı και τα μνημεία του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ και του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές

Σύμφωνα με την εφημερίδα Akşam oι οχτώ ομογενείς που σήμερα ζουν στις ΗΠΑ, είναι απόγονοι Γιώργου Παναγιωτίδη ο οποίος ήταν τούρκος υπήκοος και ζούσε στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα ζητούν να τους επιστραφεί οικόπεδο 45.000 τετραγωνικών μέτρων στο Τόπκαπι σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Τουρκίας καθώς υποστηρίζουν πως το οικόπεδο κατασχέθηκε από το τουρκικό δημόσιο με παράνομο τρόπο.

ζητούν να τους επιστραφεί οικόπεδο 45.000 τετραγωνικών μέτρων στο Τόπκαπι σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Τουρκίας καθώς υποστηρίζουν πως το οικόπεδο κατασχέθηκε από το τουρκικό δημόσιο με παράνομο τρόπο

Η ιστορία της κατάσχεσης ξεκινά το 1958. Το τουρκικό δημόσιο για έναν άγνωστο λόγο αποφασίζει τότε πως ο Γιώργο Παναγιωτίδης ο οποίος είχε πεθάνει το 1954 «αγνοούνταν» και δεν είχε υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Με τη δικαιολογία αυτή το Υπουργείο Οικονομικών της γειτονικής χώρας πήρε στην κυριαρχία του όλη την ακίνητη περιουσία του Παναγιωτίδη όπως και το οικόπεδο των 45.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το 1978 όμως αποκαλύφθηκε πως ο ομογενείς από την Πόλη ήταν ένας νόμιμοςτούρκος πολίτης και όλο το θέμα είχε προκύψει από λάθος στο ληξιαρχείο. Κανείς δεν ξέρει αν «το λάθος» ήταν εσκεμμένο. Μετά από δικαστικές διαμάχες η οικογένεια του αποθανόντα είχε λάβει μια μικρή αποζημίωση από το δημόσιο για ένα μικρό μέρος της περιουσίας του.
Τώρα όμως τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδοτήσεις που έστειλαν από τις ΗΠΑ στο δικηγόρο τους διεκδικούν την κυριαρχία όλου του οικοπέδου όπου από πάνω του περνά ο βασικός αυτοκινητόδρομος E-5, όπως βρίσκεται και ο τάφος του Οζάλ και του Μεντερές.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά
Μία ανοιχτή γιορτή για όλους από τη ΔΕΗ με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, διαδραστικά παιχνίδια και μεγάλη κλήρωση για ένα premium πακέτο τεχνολογίας ΔΕΗ Fiber αξίας 5.000 ευρώ
ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά
Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες των Τεμπών για τα φορτηγά - Απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα από την τροχαία
Ανυποχώρητοι δεν φεύγουν από τα μπλόκα - Συνεδριάζουν σήμερα αγρότες της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης - Πού υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις και τι θα γίνει τις ημέρες των γιορτών
Αγροτικά μπλόκα: Κλειστές οι σήραγγες των Τεμπών για όλους – Ο «χάρτης» με τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Ανανεώθηκε πριν 10 λεπτά
96