Ελλάδα

5χρονος Αφγανός έφυγε από την Ελλάδα κρυμμένος σε μία βαλίτσα

Η αστυνομία τηςΒενετίας ανακάλυψε έναν 5χρονο Αφγανό πρόσφυγα μέσα στην αποσκευή ενός συμπατριώτη του, ο οποίος επέβαινε σε επιβατηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Γαληνοτάτης.

Ο 35χρονος Αλί Σάκερ, 35 ετών, υποστήριξε πως ήταν φίλος της οικογένειας του 5χρονου, η οποία τον είχε παρακαλέσει να τον οδηγήσει στους γονείς του, οι οποίοι ζουν στη Γερμανία.

Ο αστυνομικός Αντόνιο Ντε Φράνκις, ο οποίος ανακάλυψε τον μικρό—ονόματι Ασίμ—κατά τον έλεγχο στα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάκερ παρέμεινε «απίστευτα απαθής» κατά τη στιγμή της σύλληψής του.

«Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε», διηγήθηκε ο αστυνομικός. «Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα», πρόσθεσε.

Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί –που ενδέχεται να ανήκει στην εθνότητα των Χαζάρα (κεντρικό Αφγανιστάν)— σε ΜΚΟ της Βενετίας.

«Θέλω τον πατέρα μου», δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα.

Η ιταλική δικαιοσύνη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Ασίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Σάκερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BINTEO: Το κέντρο κράτησης Μυτιλήνης όπως το έζησε 16χρονος μετανάστης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ένα αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω τους» λέει συγγενής του αντιδημάρχου Κώστα Σταυρογιάννη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λαμία
«Έχουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι είναι χάλια γιατί ο πατέρας τους χάθηκε και η μάνα τους βρίσκεται στο χειρουργείο σε σοβαρή κατάσταση» λέει στο newsit.gr συγγενής του ζευγαριού
Τροχαίο στη Λαμία με έναν νεκρό
Νεκρός σε τροχαίο στη Λαμία ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης - Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, στα πληρώματα της αστυνομίας που έσπευσαν επίσης στο σημείο, ήταν και ο αδερφός του αντιδημάρχου που εκτελούσε εκείνη την ώρα χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στην Τροχαία Λαμίας
Τροχαίο στη Λαμία με θύμα τον αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη