Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αθήνα, καμένη πόλη: ο απολογισμός

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

45 εμπρησμοί κτιρίων, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές, 68 αστυνομικοί τραυματίες. Στην Αθήνα ξημερώνει δύσκολη μέρα…

Λεηλασίες, καταστροφές, πλιάτσικο, κτίρια καμένα, επιχειρήσεις και περιουσίες κατεστραμμένες. Το εύρος της καταστροφής από όσα έγιναν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας θα αποκαλυφθούν με το φως της ημέρας. Αλλά και τα στοιχεία από μόνα τους, δίνουν την εικόνα.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 67 συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, δολιοφθορές κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές από μαγαζιά. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 68 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.
Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν τουλάχιστον 45 εμπρησμούς κτιρίων, σε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα, ενώ άλλα απλά τα έσπασαν και τα λεηλάτησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν και απεγκλωβισμοί πολιτών που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια που κάηκαν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, όπου τρεις άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο του κτιρίου.

Για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας έμεινε κλειστό, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον καθαρισμό της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρανίου τόπος! – ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ από την Ερμού έως το Σύνταγμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε