Ελλάδα

«Conde Nast Traveller»: Τρία νησιά των Κυκλάδων στα 20 καλύτερα της Ευρώπης

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, τρία νησιά των Κυκλάδων βρέθηκαν στα 20 καλύτερα της Ευρώπης για φέτος. Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος, κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα διακρίσεις απέσπασαν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κώς.

Συγκεκριμένα, μετά την Ίμπιζα της Ισπανίας που κατέκτησε την πρωτιά, η Κρήτη διακρίθηκε ως το δεύτερο καλύτερο νησί της Γηραιάς Ηπείρου στα 2022 Readers’ Choice Awards της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού.Ακολουθεί η Σαρδηνία της Ιταλίας στην τρίτη θέση και μετά αρχίζουν οι Κυκλάδες. 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μύκονος, ενώ την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Σικελία και την έκτη κέρδισε η Σαντορίνη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Πάρος (9η) και η Κέρκυρα (10η), ενώ ενδέκατη είναι η Ρόδος. Τέλος, στη 16η θέση της εικοσάδας βρίσκεται η Κως.

Τα φετινά Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveller περιλάμβανουν επίσης τα κορυφαία νησιά των αναγνωστών στην Καραϊβική και τον Ατλαντικό Ωκεανό, στην Κεντρική και Νότια Αμερική, στην Αυστραλία και τον Νότιο Ειρηνικό, στην Ασία, στην Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό, στη Βόρεια Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία επικοινωνίας MTC GROUP δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα που, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, καταξιώνει για μια ακόμα φορά την Πάρο κατατάσσοντάς την στους δημοφιλέστερους προορισμούς ενώ, σε επίπεδο Κυκλάδων, παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία εσόδων και αφίξεων που πρόσφατα δημοσιοποίησε η εταιρία συμβούλων από την ΕΛΣΤΑΤ, την ΥΠΑ και τα Λιμεναρχεία.

Πρόσφατα η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές αφίξεις του Σεπτεμβρίου στα κυριότερα αεροδρόμια της περιοχής σημείωσαν αύξηση κατά 14% σε μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, τα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Πάρου κατέγραψαν αύξηση για τον ίδιο μήνα κατά 40% !

Ειδικότερα, αντλώντας στοιχεία από το αεροδρόμιο Πάρου διαπιστώνουμε ότι 19.738 άτομα έφθασαν με αεροπλάνο στο νησί κατά τον φετινό πρώτο φθινοπωρινό μήνα με 368 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019 είχαν φθάσει από αέρος στο νησί 14.192 επισκέπτες.

Μετρώντας και τις αντίστοιχες επιδόσεις των προηγούμενων μηνών διαπιστώνουμε ότι, ειδικά για την Πάρο, το 2019 έπαψε προ πολλού να αποτελεί έτος σύγκρισης σε επίπεδο αφίξεων αλλά και εσόδων που πλέον αποτελεί το σημαντικότερο δείκτη επιτυχίας ενός προορισμού. Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι τόσο το 2019 όσο και το 2018, το νησί κατέγραφε ρεκόρ 30ετίας σε επιδόσεις αφίξεων, πράγμα που έχει την αξία του συγκρινόμενο με τα σημερινά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι και στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, είχαν καταγραφεί πάνω από 120.000 αφίξεις σημειώνοντας αύξηση έναντι του ίδιου μήνα του 2019 που ξεπέρασε επίσης το 40% , πράγμα που σημαίνει ότι ο εφετινός Ιούνιος ήταν ο καλύτερος από πλευράς αφίξεων μέχρι σήμερα στην Πάρο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο reunion της κωμικής σειράς του MEGA - Τα τραγούδια της Ζουμπουλίας και της Θεοπούλας και η πάμπλουτη κληρονόμος Ντάλια εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο επετειακό επεισόδιο – Τα highlights και η αναφορά στην Ειρήνη Κουμαριανού
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 56 λεπτά
55
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 11