Ελλάδα

«De Grecia» το επώνυμο που επιλέγει η τέως βασιλική οικογένεια για να πάρει την ελληνική ιθαγένεια

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα Παύλος και Νικόλαος αναμένεται να πάνε στο Ληξιαρχείο Αθηνών

Αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας αναμένεται να υποβάλει η τέως βασιλική οικογένεια και συγκεκριμένα ο Παύλος και ο Νικόλαος. 

Μάλιστα, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας φέρεται να έχει επιλέξει το επίθετο «De Grecia» προκειμένου να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Action 24, έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ο Παύλος και ο Νικόλαος αναμένεται να κάνουν αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, κάνοντας χρήση του νόμου Βενιζέλου, δηλαδή να αποδεχτούν όλα όσα προϋποθέτει για την απόκτησή της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία σε ό,τι αφορά αρχικά την αίτηση αναμένεται να έχει ξεκινήσει έως και την Παρασκευή.

Από εκεί και πέρα στο περίφημο εδώ και δεκαετίες ζήτημα σχετικά με το ποιο θα είναι το επώνυμο που θα χρησιμοποιηθεί, η τέως βασιλική οικογένεια δεν αποδέχεται το όνομα Γλύξμπουργκ.

Μάλιστα, φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν επιλέξει το επίθετο «De Grecia», όπως είναι αναγεγραμμένο και στα διπλωματικά διαβατήρια της Δανίας, τα οποία έχουν και στην κατοχή τους.

 

Παύλος και Νικόλαος ετοιμάζονται, λοιπόν, να καταθέσουν την Παρασκευή, στο Ληξιαρχείο Αθηνών αίτηση για ελληνική ιθαγένεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο λύκος που επιτέθηκε στο κοριτσάκι στην Χαλκιδική έφτασε από το δάσος στην πόλη - «Συναγερμός κινδύνου» από τις ανισορροπίες στο οικοσύστημα
Το κοριτσάκι γύρισε ευτυχώς καλά στο σπίτι του αλλά ο κίνδυνος από τις μετακινήσεις των ζώων μπορεί να γίνει μεγάλος
λύκος
Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε εμπλακεί ο δράστης των επιθέσεων στο Αιγάλεω - «Είδα το κοριτσάκι και κάποιον από πάνω σαν να πήγαινε να το βιάσει»
«Τον τράβαγα, τον έσπρωχνα  και του φώναζα να την αφήσει» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση του 32χρονου στην 14χρονη μαθήτρια
Ο 32χρονος Σύρος τη στιγμή της σύλληψής του από τους αστυνομικούς 10
Κακώσεις στο στόμα προκάλεσε στο θύμα από το Ηράκλειο η έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου – «Έχασα δόντια και γέμισα αίματα»
«Η μπαταρία πετάχτηκε στην άλλη άκρη του δωματίου στην πόρτα, πήρε φωτιά η μπαταρία και κάηκε και η ντουλάπα. Έχω πάθει σοβαρή ζημιά», λέει στο newsit.gr το θύμα
Άνδρας 6