Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με δάκρυα στα μάτια καταθέτει η μητέρα του Παύλου Φύσσα – «Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί»

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, στην δίκη της Χρυσής Αυγής
– Περιγράφει πότε είδε τελευταία φορά ζωντανό το σπλάχνο της και πως έμαθε για την δολοφονία του
– Οι τραγικές στιγμές όταν αντίκρυσε το παιδί της νεκρό στο νοσοκομείο

Είναι η ημέρα που περίμενε με καρτερικότητα η μητέρα του Παύλου Φύσσα. Η ημέρα που βγάζει από μέσα της όλα όσα κρατούσε τα τελευταία δυο χρόνια για τον δολοφόνο του παιδιού της. Η Μάγδα Φύσσα έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού που γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία και ενώ οι φωτογράφοι αποτύπωναν στιγμές οι συνήγοροι των κατηγορουμένων άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα γιατί όπως υποστήριξαν με την φωτογράφισή τους στοχοποιούνται.Ξεκινώντας την κατάθεσή της η κα Φύσσα είπε: «Καταλαβαίνω την προσπάθεια της απέναντι πλευράς να μην καταθέσω σήμερα». Και συνέχισε περιγράφοντας την τελευταία φορά που είδε ζωντανό το παιδί της.

«Για την υπόθεση και την στυγερή δολοφονία του γιου μου, στις 17 του μηνός, ημέρα Τρίτη στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Θα έψαχναν κατάστημα να δουν την μπάλα. Ήταν από τις λίγες φορές που θα έβλεπε την μπάλα χωρίς τον πατέρα του και τους φίλους του. Στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε και είπαμε οτι θα τα πούμε το πρωί. Εκείνη τη μέρα χρειάστηκε να πάω με την κόρη μου. Από τις πέντε και μισή το απόγευμα το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε και δεν ήπιαμε ξανά ποτέ τον καφέ μας. Πήγα στην κόρη μου ξέροντας οτι στο σπίτι ειναι ο σύζυγος και δεν υπήρχε τίποτα που να προμηνύει οτι θα γίνει αυτο το κακό. Περίπου στις 2 τη νύχτα χτυπάει το κουδούνι και το τηλέφωνο του παιδιού και μιλάει ο πατέρας της απο το τηλέφωνο του κουνιάδου της. Η κόρη μου του λέει: “μπαμπά γιατι μιλάς απο εδώ” και τότε καταλάβαμε ότι έγινε κατι κακό. Της είπε: “άνοιξέ μου την πόρτα”.»

Και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια: «Ανοίγει η πόρτα και βλέπω έναν άνθρωπο να προσπαθεί να μιλήσει να μας πει τι έγινε. Τον ρώτησα “τι συμβαίνει και για ποιον θα μου πεις;” Μου είπε οτι “ο Παύλος χτύπησε και ειναι στο Κρατικό και ήρθα να σε πάρω”. Σε καμιά περίπτωση δεν το πίστεψα οτι απλά χτύπησε. Δεν θέλησα να του κάνω ερωτήσεις. Του είπα “Μέχρι εδώ ήταν; Αυτό ήταν στη ζωή μας;” πίστεψα οτι θα δω τα μάτια του και θα καταλάβω τι έχει γινει. Η κα Φύσσα συνεχίζει να περιγράφει τις στιγμές αγωνίας μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο. Λέει ότι δεν μιλάει στον δρόμο και ελπίζει να είναι στην εντατική. «Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σοβαρό», λέει.

Και συνεχίζει: «Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι εχει γινει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου ειπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω “πως ειναι δυνατόν πως έφυγε;” Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Αλλά μου ειπε “σας παρακαλώ πολυ τον έχουν πιάσει”.

Τον ρώτησα: “Πώς έγινε; Δεν γινόταν κατι;” Μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε. Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί».  Η κατάθεση της κας Φύσσα συνεχίζεται….Η μητέρα του Παύλου Φύσσα φτάνει σήμερα στο δικαστήριο

Η χλωμή μαυροφορεμένη γυναίκα παρακολουθεί όλους αυτούς τους μήνες την διαδικασία και δεν έδειξε ούτε λεπτό πως σκοπεύει να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την τρομοκρατήσει ή ότι θα εγκαταλείψει την μάχη που δίνει για την τιμωρία των δολοφόνων του γιου της. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα “ενός ελεύθερου ανθρώπου” όπως έχει πει για τον γιο της, λέει πως δεν φοβάται ούτε τις βεβηλώσεις στο μνημείο του παιδιού της, ούτε απειλές, ούτε τίποτα και ότι ελπίζει πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη “σχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου”.

Πολλές φορές στην διάρκεια της δίκης η μητέρα του Παύλου Φύσσα, δεν συγκράτησε την οργή της για ζητήματα που έθεταν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, ξεσπώντας σε φωνές. Πολλές φορές με βλέμμα παγωμένο και ψυχρό παρακολουθεί αμίλητη, τη μεταγωγή στην δικαστική αίθουσα του Γιώργου Ρουπακιά, του ανθρώπου που μαχαίρωσε τρεις φορές το παιδί της.

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του Γιώργου Ρουπακιά κατηγορείται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και επίσης οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, για απλή συνέργεια.

Έξω από τον χώρο που διεξάγεται η δίκη έχουν συγκέντρωσει αντιφασιστικές οργανώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε