Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Δράμα στην πλατεία Βικτωρίας: Κοριτσάκι ημιλιπόθυμο από τον πυρετό

Δράμα στην πλατεία Βικτωρίας: Κοριτσάκι ημιλιπόθυμο από τον πυρετό

Αφημένοι στη μοίρα τους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, παραμένουν για πολλοστή μέρα στην πλατεία Βικτωρίας. Κοιμούνται στο έδαφος, τρώνε όσα τους πηγαίνουν κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr συγκλονιστικές. Ένα κοριτσάκι από το Αφγανιστάν, το πολύ 1,5 έτους, “ψήνεται” στον πυρετό και είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Πέρασε άλλο ένα βράδυ στο κρύο και την υγρασία. Το πρωί, το παιδί άρχισε να τρέμει καθώς ο πυρετός ήταν υψηλός.

Στην αγκαλιά της μαμάς του, προσπαθεί να βρει παρηγοριά. Το βλέμμα της είναι γροθιά στο στομάχι. Μια ανείπωτη κραυγή για βοήθεια. Τα δάκρυα δεν σταματούν να τρέχουν από τα μάτια της. Κοντά της μια γυναίκα μέλος του Ερυθρού Σταυρού, προσπαθεί να της δώσει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει στο ασθενοφόρο.

Μόνο που το ασθενοφόρο, το οποίο κλήθηκε στις 09:08 το πρωί, έφτασε στην πλατεία στις 10:20! Τα μέλη του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονταν στο σημείο είπαν στους δημοσιογράφους πως επικοινώνησαν και δεύτερη φορά με το ΕΚΑΒ και η απάντηση που τους δόθηκε ήταν πως “θα έρθει ασθενοφόρο, όταν υπάρξει διαθέσιμο”. Έτσι, οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν το παιδί τους και με τα πόδια να φύγουν για το Ελληνικό, όπου όπως είπαν υπάρχει ιατρείο και φαγητό.

Το πρωί, λίγο αφού έφτασαν στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, στην πλατεία Βικτωρίας πήγαν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες. Εκεί, τους έχουν πει, πως μπορούν να βρουν κάποιους που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στα σύνορα. Αυτός είναι ο στόχος του, να φύγουν για την Ειδομένη. Κι ας είναι κλειστά τα σύνορα.

Κάποιοι έφυγαν αφού χώρος δεν υπάρχει πια. Κι όσοι μένουν, είναι αναγκασμένοι να μένουν σε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια και χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Άνθρωποι κοιμούνται δίπλα στα σκουπίδια καθώς η κατάσταση μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Και κανείς δεν είναι εκεί για να τους βοηθήσει ουσιαστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε