Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εισαγγελέας για τον Ιρανό πρόσφυγα που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση

Εισαγγελέας για τον Ιρανό πρόσφυγα που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες ιρανού πρόσφυγα στους γιατρούς του κόσμου, ότι έχει πέσει θύμα ρατσιστικής βίας.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π.Φακου έδωσε εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο σχετικα με ρατσιστική επίθεση σε βάρος Ιρανού πρόσφυγα στο κέντρο της Αθήνας από τρεις μαυροφορεμένους άνδρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας απο τους δράστες έκοψε με τα δόντια του το αριστερό αυτί του πρόσφυγα.
Την έρευνα θα διεξαγάγει ο αρμόδιος για εγκλήματα ρατσιστικής βίας, εισαγγελέας Σ. Παππάς.

Όπως κατήγγειλε, ο Σαΐντ περπατούσε ένα βράδυ, πριν από σχεδόν δυο μήνες, στην πλατεία Μεταξουργείου, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Ξαφνικά, τον πλησίασαν τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες.

Αφού τον χτύπησαν, ο ένας του έκανε κεφαλοκλείδωμα και με τα δόντια του, του έκοψε το αυτί. Ο Σαΐντ από τον πόνο δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί. Τον είδε όπως ένας φίλος του. Μάζεψε το κομμάτι και έτρεξαν στο νοσοκομείο. Δεν κατάφεραν να το σώσουν.

«Εγώ στην Ευρώπη δεν είδα κανέναν πολιτισμό, καμία αγάπη», λέει ο Σαΐντ, ακόμη ένα θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην Αθήνα. Έχει άδικο; «Αυτό που θέλω να πω για τους μετανάστες που φεύγουν από τη χώρα τους… ίσως στη χώρα τους να είναι καλύτερα» λέει και συγκλονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μαυροντυμένοι μου έκοψαν το αυτί με τα δόντια τους» – Η συγκλονιστική ιστορία του Σαΐντ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε