Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Eldorado Gold: Παγώνουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές – Απειλούν να σταματήσουν και στην Ολυμπιάδα

Eldorado Gold: Παγώνουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές – Απειλούν να σταματήσουν και στην Ολυμπιάδα

– Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα στην Αθήνα από τους Καναδούς
– Η Eldorado έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
– Η καναδική εταιρία προειδοποιεί πως θα κάνει το ίδιο και με το ορυχείο στην Ολυμπιάδα

Την αναστολή μεγάλου τμήματος της κατασκευής και ανάπτυξης των ορυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής ανακοίνωσε η Eldorado Gold. Η καναδική εταιρία προειδοποιεί πως θα κάνει το ίδιο και με το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν πάρει άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα στην Αθήνα. 

Η εξέλιξη αυτή και η απόφαση της Eldorado Gold για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές έρχεται μετά από ένα χρόνο αντιπαραθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ανακάλεσε την άδεια για το ορυχείο χρυσού στις Σκουριές.

Η Eldorado έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, ανακοίνωσε η καναδική εταιρία. Μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

Σε δήλωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι προτιμά να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίες και να συνεχίσει την κατασκευή και ανάπτυξη στην Ελλάδα. “Όμως, έχουμε ένα καθήκον απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, και τα σημαντικά ρίσκα χρόνου και διαδικασίας που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας μας έχει αφήσει χωρίς άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τη δράση και το προσωπικό μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ.

Η Eldorado έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 άμεσες θέσεις στην Ελλάδα, είπε, χωρίς να αναφέρει πόσες θα επηρεαστούν από τη μείωση δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Το μερίδιο της Eldorado στην Ελλάδα αποτελεί περίπου 30-40% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της εταιρείας, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών. Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 40% τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην Ελλάδα. Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε