Ελλάδα

“Κούρεμα” στις πανελλαδικές – Λιγότεροι εισακτέοι σε 85 σχολές – Θα μπουν … όσοι το 2003 σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

- “Τσεκούρι" στο αριθμό εισακτέων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές
- Μειώνονται οι θέσεις και σε σχολές που δίνουν... πτυχίο για πρόσληψη στο Δημόσιο
- Λουκέτο σε δεκάδες σχολές περιφερειακών ΤΕΙ

Ήδη γίνεται λόγος για τον μικρότερο αριθμό εισακτέων της τελευταίας δεκαετίας. Οι τελικές αποφάσεις θα έρθουν όμως τον ερχόμενο Μάιο, λίγο πριν διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Λόγω μνημονίου που επιβάλει μικρότερο αριθμό προσλήψεων παντού πρώτες σε περικοπές θα είναι οι στρατιωτικές και οι σχολές της αστυνομίας που οδηγούν σε αυτόματη πρόσληψη στο Δημόσιο μετά την αποφοίτηση.

Αμέσως μετά θα πάρουν σειρά οι σχολές που αφορούν στην εκπαίδευση. Παιδαγωγικά τμήματα, ξενόγλωσσα τμήματα, αλλά και όλες οι σχολές που … παράγουν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Μειώσεις στον αριθμό εισακτέων θα υπάρξουν σίγουρα και σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε 6 φιλολογίας, 5 φιλοσοφίας,8 ιστορίας, αλλά και σε 2 σχολές Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Γερμανικής φιλολογίας.
Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε 5 σχολές φυσικής, 4 χημείας, σε 7 ιατρικές σχολές, σε 20 πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας, αλλά και σε 3 νομικές σχολές.

Επίσης όλα δείχνουν ότι η κατάργηση, πέρυσι, 25 τμημάτων ΤΕΙ ήταν μόνο η αρχή, εφέτος οι περικοπές σε περιφερειακά τμήματα αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4