Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαυρίκος: Το τεράστιο “γιατί” γύρω από την διαρροή καυσίμων – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Όλα τα νέα δεδομένα της τραγωδίας

Μαυρίκος: Το τεράστιο “γιατί” γύρω από την διαρροή καυσίμων – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Όλα τα νέα δεδομένα της τραγωδίας

– Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου
– Δεν υπάρχουν στοιχεία που να “δείχνουν” έκρηξη ή ύπαρξη εμπρηστικού μηχανισμού
– Σημείο “κλειδί” η διαρροή καυσίμων με το πως έγινε να αποτελεί το πλέον καίριο ερώτημα
– Είναι πιθανό να κληθούν εμπειρογνώμονες ακόμη και της Porsche για να διαπιστωθεί το πως συνέβη
– Τα σωληνάκια τροφοδοσίας του πολυτελούς τζιπ και οι κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού

Συνεχίζεται η έρευνα στο “κουφάρι” του πολυτελούς αυτοκινήτου μέσα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτης Μαυρίκος, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό.

Τα νέα δεδομένα

Το Porsche Cayenne εξετάζεται εξονυχιστικά στον αξονικό τομογράφο της ΕΛ.ΑΣ. και ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια της υπόθεσης είναι πως είναι δυνατόν να κληθούν ακόμη και εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να διαπιστωθεί, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν, από που προήλθε η διαρροή καυσίμων.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι συνέβη έκρηξη, καθώς επίσης ούτε εστία φωτιάς που να αποδεικνύει ότι υπήρχε κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός στο όχημα.

Εξετάζεται μέχρι και το σενάριο ο Μαυρίκος να ένιωσε κάποια ξαφνική αδιαθεσία, να είχε απώλεια της οδηγικής του ικανότητας και αντίληψης και για το λόγο αυτό να ξεκίνησε να “ξύνει” το στηθαίο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού, στο οποίο φαίνονται “σπινθήρες”, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα παραμένει το πως έγινε η διαρροή καυσίμων, από την οποία προήλθε και η φωτιά.

Που κινούνται οι έρευνες

Η διαρροή καυσίμου από τα σωληνάκια τροφοδοσίας οδηγεί τις αρχές στο να επικεντρώσουν τις έρευνές του σε αυτό το σημείο του αυτοκινήτου. Να ερευνήσουν δηλαδή εάν τα σωληνάκια τροφοδοσίας είχαν υποστεί οποιαδήποτε παρέμβαση που να μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Ωστόσο, αυτή η έρευνα κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς από τη φωτιά που ξέσπασε τα σωληνάκια έχουν καεί και θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή τους πριν το δυστύχημα.

Στα πλάνα από τις κάμερες προέκυψε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα.

Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι μερικά μέτρα πριν το ύψος του Mall οπότε και το αυτοκίνητο κάνει κάποια περίεργα ζιγκ – ζαγκ στο δρόμο. Αμέσως μετά και χωρίς λογική εξήγηση καθώς αντανακλαστικά σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός θα έπρεπε να κινηθεί προς τα δεξιά, το αυτοκίνητο βγαίνει προοδευτικά στην αριστερή λωρίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω σέρνεται επί περίπου 15 μέτρα στο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια ακινητοποιείται.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Π. Μαυρίκου, ο κ. Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως κατατέθηκε από την οικογένεια εις βάρος αγνώστων δραστών μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε