Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Με έριξαν κάτω κι άρχισαν να με κλωτσάνε: Καταγγελίες 15χρονων για άσκοπη βια των ΜΑΤ

Με έριξαν κάτω κι άρχισαν να με κλωτσάνε: Καταγγελίες 15χρονων για άσκοπη βια των ΜΑΤ

«Έβαλε το χέρι του στο λαιμό μου και με ρώτησε: δεν πονάς; Γιατί δε φωνάζεις;». Δυο 15χρονοι μαθητές, μια καθηγήτρια κι ένας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου περιγράφουν τι έζησαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Οι καταγγελίες των μαθητών και των καθηγητών δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών και αφορούν στην υπέρμετρη και άσκοπη βια που φέρονται να άσκησαν οι άνδρες των ΜΑΤ κατά τη μαθητική συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στα Προπύλαια.

Στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με καταγγελία, 15χρονος μαθητής αναγκάστηκε ακόμη και να κατεβάσει το εσώρουχό του κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου

«Είχα χαθεί με τους συμμαθητές και την καθηγήτριά μας. Σκάει ένα χημικό μπροστά μου. Τσούζουν τα μάτια μου και δε μπορώ να αναπνεύσω. Τελικά, βρίσκω τους συμμαθητές και την καθηγήτριά μου κι ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Μια φίλη μου όμως είναι χάλια από τα δακρυγόνα και ψάχνω να ζητήσω από κάποιον ένα Μαλόξ. Ξαφνικά γυρνάω και βλέπω τα ΜΑΤ να πέφτουν πάνω μου. Πέφτω στο έδαφος. Σηκώνομαι να φύγω και με κλωτσούν στα πόδια και με ρίχνουν κάτω και αρχίζουν να με κλωτσάνε ενώ είμαι ακόμα στο έδαφος», λέει στην εφημερίδα το 15χρονος μαθητής.

«Είδα τον Παναγιώτη να τον δέρνουν 4-5 ΜΑΤατζήδες. Ήταν πεσμένος στο έδαφος και τον κλωτσούσαν. Φοβήθηκα πάρα πολύ άρχισα να φωνάζω ότι δεν έκανε τίποτα και ότι είναι μαθητής», λέει η καθηγήτρια του 15χρονου, Αγγελική Φάρκωνα.

«Αυτό το μ@@@@@@@@ δεν πέταξε τη μολότοφ;»

Σε άλλο σημείο, ένας άλλος 15χρονος, που όμως διατήρησε την ανωνυμία του, προσπαθεί εν μέσω δακρυγόνων να βρει το δρόμο για το Μετρό. Ξαφνικά, όπως λέει, είδε τα ΜΑΤ να κατευθύνονται προς το μέρος του. «Φοβόμουνα, είχα κομπλάρει. Με ρίχνουν κάτω και με πιέζουν με τις ασπίδες τους.

Ο ένας βάζει το χέρι του στο λαιμό, μου πιέζει τα νεύρα κοντά στην καρωτίδα και μου λέει: «δεν πονάς; Γιατί δε φωνάζεις;». Μετά, μου λένε να γονατίσω και μου βάζουν χειροπέδες. Όπως με σηκώνουν λέει ο ένας «αυτό το μ@@@@@@@@ δεν πέταξε μολότοφ;» και ο άλλος απαντάει: «ναι, αυτό το μ@@@@@@@@». Αλλά εγώ δεν πέταξα καμία μολότοφ», λέει ο μαθητής.

Στην κλούβα που οδήγησαν τους 10 συλληφθέντες, οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν. «Σου άλλαξε η μάνα σου το βρακί σου; Έφαγες το πρωινό σου; Θα σε γαμ…. όλοι οι Αλβανοί τμήματος» λένε στον 15χρονο Παναγιώτη.
Στον άλλο 15χρονο, έκαναν σωματικό έλεγχο. «Μέχρι και να κατεβάσω το εσώρουχό μου», είπε πως του ζήτησαν.

Στη ΓΑΔΑ όπου τους μετέφεραν, τους πήραν τα κινητά, δεν τους έδωσαν ούτε νερό, ούτε και τους οδήγησαν στην τουαλέτα.

Το βότσαλο από την Αστυπάλαια

Κατά τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Αθήνας Σταμάτης Πουλακιδάκος, ανεβαίνει τη Σίνα. Τον σταματούν δυο άνδρες της ασφάλειας και του ζητούν στοιχεία για έλεγχο. Στον τσάντα πλάτης που κρατά, όπως καταγγέλλει, βρίσκουν ένα βότσαλο που είχε ξεμείνει εκεί από τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Αστυπάλαια.

«Μου είπαν ότι λόγω πέτρας πρέπει να προσαχθώ. Τους εξήγησα ότι ήταν δώρο, αλλά κάλεσαν περιπολικό», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχική ενέργεια η αστυνομική επίθεση εναντίον μαθητών – Τι απαντά το υπουργείο

Επεισόδια και στο Αγρίνιο! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια και πολλά χημικά στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στην πορεία στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια στο κέντρο του Βόλου στην πορεία για τον Αλέξη

Συλλήψεις και προσαγωγές στην πρωινή πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο – Χημικά και κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών

Λαοθάλασσα στην κηδεία της 13χρονης Σάρας – Την αποχαιρέτησαν με χειροκροτήματα – Στην κηδεία και η πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με μολότωφ και νεράτζια στο ΑΤ Αιγάλεω

Ένα λουλούδι για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Πέρασαν 5 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε