Ελλάδα

O ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνες φτερούγες κοτόπουλου – Βρέθηκε σαλμονέλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανάκληση φτερούγων κοτόπουλο έπειτα από ελέγχους προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η σαλμονέλα εντοπίστηκε στο παρασκεύασμα κοτόπουλου του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων” έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία “ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ” με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μόλις κατέβηκε ο πατέρας μου από το αυτοκίνητο, σε απόσταση δύο μέτρων του έριξε» λέει ο γιος του θύματος της αδελφοκτονίας στα Τρίκαλα
«Με τον αδελφό του ο πατέρας μου δεν είχαν ούτε καλημέρα, τον θείο μου τον έφαγε το μίσος και η ζήλεια» λέει στο newsit.gr ο γιος του 82χρονου
Το 82χρονος θύμα, ο 86χρονος δράστης και η πιλοτή του σπιτιού τους
Ένοπλες Δυνάμεις: Παραχωρήθηκε τμήμα από το πρώην στρατόπεδο «Μαντουβάλου» στο Γύθειο στον δήμο Ανατολικής Μάνης
Η έκταση από το πρώην Στρατόπεδο «Μαντουβάλου» προορίζεται για τη στέγαση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για την ανάπτυξη αθλητικών και λοιπών κοινωφελών υποδομών
Παραχώρηση τμήματος του πρώην στρατοπέδου στο Γύθειο