Ελλάδα

Παγίδα για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ στη φορολογική δήλωση

Χιλιάδες φορολογούμενοι κρύφτηκαν πίσω από λάθος όνομα στην παροχή ρεύματος και δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Σε αυτό μπαίνει τέλος με το... τρίκ του υπουργείου που ζητά απ' όλους να συμπληρώσουν στην φορολογική τους δήλωση τον αριθμό παροχής ρεύματος,για όλες τις κατοικίες.

Όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε το υπουργείο από τη ΔΕΗ, για όσους δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, σε ποσοστό 40% δεν αφορούσαν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι και οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους.

Αυτό γιατί πολλοί λογαριασμοί εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Ετσι βεβαιώθηκαν οφειλές από ΕΕΤΗΔΕ σε φορολογούμενους που δεν ήταν οι πραγματικοί υπόχρεοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι οφείλουν το ΕΕΤΗΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υποχρεώσει όλους τους φορολογούμενους να δηλώσουν στα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων τους αριθμούς παροχής ρεύματος.

Με τον τρόπο αυτό θα διασταυρωθούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των περιπτώσεων του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις φετινές δηλώσεις και να εντοπιστούν αυτοί που πραγματικά οφείλουν το Τέλος.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1