Ελλάδα

“Park your cinema”: Θερινό σινεμά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι φετινές προβολές του «Park your cinema», της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο με ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης.

Οι προβολές του Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνουν δύο από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα Ιταλών δημιουργών τεράστιας φήμης και καταξίωσης: το «Blow-up» του Μικελάντζελο Αντονιόνι και το «La Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι.

Οι παιδικές προβολές ολοκληρώνονται κι αυτές με δύο ταινίες που το ανήλικο κοινό λάτρεψε τα τελευταία χρόνια (μαζί και οι κριτικοί και τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου): τη «Ζωούπολη» των Μπάιρον Χάουαρντ & Ριτς Μουρ, και το «Ψυχρά κι Ανάποδα» των Κρις Μπακ & Τζένιφερ Λι.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Το «Park your cinema», καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα των ταινιών αναλυτικά:

-Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

BLOW-UP (1966)

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ένας φωτογράφος μόδας κυκλοφορεί αμέριμνος σε λονδρέζικο πάρκο και τραβά ότι του αποσπά την προσοχή. Ανάμεσα στις εικόνες που θα εμφανίσει αργότερα, θα εντοπίσει ένα χέρι μ’ ένα πιστόλι που σημαδεύει δύο εραστές και θα πιστέψει εμμονικά πως υπήρξε μάρτυρας φόνου. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών του 1967 και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου).

-Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ / FROZEN (2013)

Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ & Τζένιφερ Λι

Η νεαρή πριγκίπισσα Elsa, την ημέρα της στέψης της σε βασίλισσα, απελευθερώνει άθελά της την εκ γενετής ικανότητα που έχει να ελέγχει το χιόνι και βυθίζει το βασίλειό της σε αιώνιο χειμώνα. Η μικρότερη αδελφή της, Anna, πρέπει τώρα να αναλάβει δράση, έχοντας τη βοήθεια ενός ντόπιου βουνίσιου, του παιχνιδιάρικου τάρανδού του κι ενός μαγικού χιονάνθρωπου! Το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2014, δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Τα παιδιά ξέρουν ακόμη και τα τραγούδια της απ’ έξω κι ανακατωτά. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

-Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ / LA DOLCE VITA (1960)

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Έργα και ημέρες ενός δημοσιογράφου στα πρόθυρα της υπαρξιακής κρίσης, διχασμένου ανάμεσα στη μεγάλη ζωή της νυχτερινής Ρώμης του ’60 και της μιζέριας του μικροαστικού συζυγικού βίου. Ο Φεντερίκο Φελίνι δεν επικοινωνεί πια με την αθώα επίδραση του νεορεαλισμού και ο κινηματογράφος κερδίζει έναν μεγάλο δημιουργό, ο οποίος με τη σειρά του συναντά τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι. Η αποδοχή είναι καθολική, το έργο κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών του 1960 και δύο χρόνια αργότερα ο Φελίνι είναι υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου.

Για την ασφάλεια του κοινού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουν σχεδιαστεί ειδικές σημάνσεις στο Ξέφωτο, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες έως και τέσσερα άτομα. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του μετρό από την Καθαρά Δευτέρα - Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ θα κλείνουν νωρίτερα
Από τη Δευτέρα 23/02 οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ από Κυριακή έως Πέμπτη θα κλείνουν στις 21:40 το βραδύ, 2μιση ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη λήξη κυκλοφορίας
Ακρόπολη
Θρίλερ στο Αίγιο με πυροβολισμούς κατά 4 ανηλίκων με κυνηγετικό όπλο - Η αστυνομία αναζητά τον δράστη
Οι τρεις 16χρονοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του Αιγίου, ενώ ο 15χρονος νοσηλεύεται, επίσης εκτός κινδύνου, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο ψαρά που αγνοούνταν στην Πάτρα - Εντοπίστηκε η σορός του στη θάλασσα
Ο άνδρας είχε μεταβεί για ψάρεμα μαζί με τον περίπου 13 ετών γιο του, κάποια στιγμή παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον εξοπλισμό του και αποφάσισε να μπει στη θάλασσα για να την αντιμετωπίσει
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά
Φυλακές Δομοκού: Το «τυφλό σημείο» της δολοφονίας του ισοβίτη, τα κενά και οι αντιφάσεις πίσω από τις καταθέσεις του ισοβίτη και του αρχιφύλακα
Το γεγονός ότι το θύμα κλήθηκε σε συγκεκριμένο γραφείο που δεν υπήρχαν κάμερες δημιουργεί ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε εκεί
Φυλακές Δομοκού