Ελλάδα

Self test: Δωρεάν διάθεση για τους ενήλικες και την επόμενη εβδομάδα

Μέχρι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία σε όσους πολίτες δεν το έχουν προμηθευτεί, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 13/12/2021 έως τις 18/12/2021 και ώρα 17.00, οι ενήλικοι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Ο πατέρας είχε καταθέσει για να μπει φυλακή ο 45χρονος γιος του μήπως και απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά»
Ο 45χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά από νεαρή ηλικία όμως ο πατέρας του ήταν πάντα δίπλα του σύμφωνα με φίλους και συγγενείς της οικογένειας
Στη γειτονιά όπου έγινε το φονικό στη Νέα Σμύρνη 3