Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκοπιανοί συνέλαβαν Έλληνες φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυους στα σύνορα! – Τους ζητούν να πληρώσουν πρόστιμο

Σκοπιανοί συνέλαβαν Έλληνες φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυους στα σύνορα! – Τους ζητούν να πληρώσουν πρόστιμο

Μπαράζ συλλήψεων φωτορεπόρτερ, ανάμεσά τους και 10 Έλληνες, εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις της πΓΔΜ στα σκοπιανά σύνορα, όπου προσπαθούν να περάσουν χιλιάδες πρόσφυγες. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ- ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης και ο συνάδελφός του Δημήτρης Τοσίδης. Οι Σκοπιανοί τους ζητούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 

Ο απεσταλμένος του ΑΠΕ ακολουθούσε την πορεία των προσφύγων, όπως και άλλοι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Συνολικά περισσότεροι από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες. Όπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν.

«Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού», είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Την ίδια… τύχη είχε και ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Τοσίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, μέσα από το αστυνομικό τμήμα της Γευγελής επιβεβαίωσε ότι μαζί του βρίσκονται άλλοι 10 Έλληνες, φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυοι, ενώ συνελήφθησαν και πρόσφυγες. Όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για παράνομη είσοδο στα Σκόπια.   

Νωρίτερα, η δημοσιογράφος Μαρία Λουκά με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε: “Έχουν συλληφθεί σίγουρα 4 φωτορεπόρτερ : Κατσής, Κολεσίδης, Λιάκος, Τσακαλίδης”. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε