Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τα ΜΑΤ επενέβησαν – Η κατάληψη έληξε – Η χώρα διασύρθηκε διεθνώς – Η Ακρόπολη όμως παραμένει κλειστή!

– Απεργεί και το μόνιμο προσωπικό και έτσι δεν μπορεί να ανοίξει ο χώρος!
– Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα ενώ στο χώρο βρίσκονταν και τουρίστες!
– Μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα – Μάχες σώμα με σώμα με τους καταληψίες
– Ρεζίλι διεθνώς από τα ξένα ΜΜΕ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί μετά από ώρες αποκλεισμού να άνοιξε λίγο πριν τις 10.30 η είσοδος της Ακρόπολης, την οποία με το έτσι θέλω απέκλεισαν συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού διεκδικώντας δεδουλευμένα τους, αλλά όχι για το κοινό.

Μπορεί να επενέβησαν τα ΜΑΤ για να λήξει η ομηρεία της Ακρόπολης, αλλά το πιο γνωστό μνημείο της Ελλάδας είναι απροσπέλαστο για τους τουρίστες.

Κι αυτό γιατί οι μόνιμοι υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους συμβασιούχους αποφάσισαν να απεργήσουν!

Η ένταση από νωρίς το πρωί ήταν διαρκής. Ειδικά όταν έφτασαν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ η ένταση κορυφώθηκε.

Εκατοντάδες τουρίστες που είχαν έρθει από την άλλη άκρη της γης κοιτούσαν απορημένοι, τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Τα ΜΑΤ μπροστά στην άρνηση των συμβασιούχων που έκαναν κατάληψη να ανοίξουν  την κεντρική είσοδο, εισέβαλλαν από την πλαϊνή πόρτα και επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι συμβασιούχοι τους αποδοκίμασαν και οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Δεν δίστασαν όμως να επιτεθούν και εναντίον δημοσιογράφων και τεχνικών οι οποίοι καλύπτουν το γεγονός , ενώ έριξαν και δακρυγόνα την  ώρα που στην Ακρόπολη βρίσκονται και τουρίστες!

ΩΡΑ 10.15 Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην Ακρόπολη ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.35 Τα ΜΑΤ έξω ακριβώς από την είσοδο της Ακρόπολης ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΩΡΑ 10.00 Τουρίστες παρακολουθούν απορημένοι ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.30 Κλειδαράς προσπαθεί ν' ανοίξει την είσοδο παρουσία αστυνομικών ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 09:00 Τα ΜΑΤ έξω από την Ακρόπολη και οι συμβασιούχοι μέσα. ΦΩΤΟ NEWSIT

Πεταλωτής: «Υποχρέωση της Πολιτείας να παρέμβει»

Εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν χωρίς κριτήρια όταν στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού βρισκόταν ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να παρέμβει ώστε να είναι ανοιχτός ο Ιερός Βράχος», επεσήμανε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις εργασιακές απαιτήσεις των συμβασιούχων, επανέλαβε ότι δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθούν γιατί το απαγορεύει ο νόμος, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο
και σήμερα το πρωί αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τον αποκλεισμό της Ακρόπολης.
Χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στο χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
 
«Δεν μας αρέσει που κλείνουμε την Ακρόπολη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μόνο έτσι ίσως μας προσέξουν», δηλώνουν οι συμβασιούχοι.
 
Πλήθος οι τουρίστες που έμειναν απέξω, αμέτρητες οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μπροστά στα πανό και στα κλειδωμένα κάγκελα και ασφαλώς οριστικά χαμένο το όνειρο της επίσκεψης στον Παρθενώνα για τους περισσότερους από αυτούς.
 
“Ταξιδέψαμε χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθουμε στην Ελλάδα και θέλαμε να δούμε την Ακρόπολη. Θα ερχόμασταν και του χρόνου το καλοκαίρι για διακοπές αλλά τώρα δεν πρόκειται να ξανάρθουμε ποτέ και θα το πούμε και στους άλλους συμπατριώτες μας να μην έρθουν”, δήλωσε μια τουρίστρια από την Αργεντινή.
 
Οι τουρίστες φεύγουν αγανακτισμένοι και δηλώνουν πως αυτό που κάνουν είναι απαράδεκτο. Σε καμία άλλη χώρα δεν κλείνουν έτσι τους αρχαιολογικούς χώρους, λένε οι τουρίστες.
 
“Έχουν και αυτοί το δίκιο τους αλλά μπορούν να πάνε να κλείσουν τον πρωθυπουργό και όχι την Ακρόπολη”, είπε μια γαλλίδα τουρίστρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε