Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τα άκουσε από εξαγριωμένους πολίτες στο Ληξούρι ο Δένδιας – Αυτόπτης μάρτυρας μιλάει στο NewsIt

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @ Nikos Dendias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @ Nikos Dendias

Κάτοικοι από το Ληξούρι γιούχαραν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, που έφτασε στην Κεφαλονιά με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να συντονίσει την επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών μετά και το νέο σεισμό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ληξούρι, όπου έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές από το νέο σεισμό, όμως οι πολίτες που τον συνάντησαν στο κέντρο της πόλης, τον αποδοκίμασαν έντονα.

«Χθες μάθαμε ότι τα μηχανήματα του Δήμου έμειναν από πετρέλαιο»

«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 4 εκατομμύρια για να πιάσεις τον Ξηρό και εδώ οι άνθρωποι να μη μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, να έχει πέσει το λιμάνι και να μην κάνετε τίποτα», είπαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι στον υπουργό.

«Μια ολόκληρη εβδομάδα μας έχουν αφήσει ακάλυπτους εντελώς και ανοχύρωτους», είπε στο NewsIt ο Διονύσιος Περδίκης, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου στο Ληξούρι και αυτόπτης μάρτυρα στο επεισόδιο των κατοίκων με τον Νίκο Δένδια.

«Ακόμη τώρα που μιλάμε δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση τι θα γίνει. Όλο συσκέψεις κάνουν και δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, τίποτα απολύτως», τονίζει και σημειώνει πως οι κάτοικοι είπαν στον υπουργό πως θα έπρεπε, μετά τον πρώτο σεισμό, να έχει σταλεί στο Ληξούρι ο στρατός για να επισκευάσει τις βασικές υποδομές και τα προβλήματα που σημειώθηκαν.

«Το λιμάνι έχει πέσει εδώ και μια εβδομάδα και σήμερα έστειλαν ομάδα να δει σε τι κατάσταση είναι. Και βέβαια του είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνει 4 εκατομμύρια για τον Ξηρό και να μας λες ότι με 100.000 ευρώ που στέλνεις για την Κεφαλονιά, θα γίνει δουλειά».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, σε όσα του είπαν οι κάτοικοι του Ληξουρίου, ο υπουργός δεν απάντησε τίποτα. «Αυτοί δηλαδή που τον συμβουλεύανε τι του είπανε; Ότι τα πράγματα είναι όλα καλά; Τι να δει;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το που θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι της Παλικής, που κλήθηκαν να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτούς τους ανθρώπους, καμία απολύτως. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού», κατέληξε.

Ακούστε τη δήλωση του αυτόπτη μάρτυρα στο NewsIT:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μείνετε μακριά από κτίρια, μην κυκλοφορείτε άσκοπα!» η έκκληση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς μετά το νέο σεισμό – Γιούχαραν τον Δένδια στο Ληξούρι

Νέα video από τη στιγμή του σεισμού στην Κεφαλονιά – Συγκλονιστικές εικόνες από το Ληξούρι – Άνοιξαν δρόμοι στη μέση, ράγισαν σπίτια, έπεσαν καμινάδες

Λέκκας: “Έσπασε το ρήγμα και έδωσε τον νέο σεισμό στην Κεφαλονιά”

Οι πρώτες εικόνες από το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά – Απίστευτο video από τη στιγμή που σείστηκε η γη! Στο Ληξούρι οι περισσότερες ζημιές

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταβαίνει εκτάκτως στην Κεφαλονιά

Επιχείρηση “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” στην Κεφαλονιά – Οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον σεισμό

Άνδρες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Έγειρε το καμπαναριό στα Κουρουκλάτα! (ΦΩΤΟ)

Γεωδυναμικό: Θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί στην Κεφαλονιά – Ίσως ενεργοποιήθηκε η περιοχή που «έδωσε» το σεισμό του ’53!

Στο πόδι πάλι η Κεφαλονιά! Τραυματίες από ισχυρό σεισμό 5,7 ρίχτερ! – Εντολή στους κατοίκους να μη γυρίσουν στα σπίτια τους πριν το μεσημέρι

Σείστηκαν Πάτρα, Ζάκυνθος, Αγρίνιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συνεχείς σεισμούς περιμένουν τώρα στην Κεφαλονιά

Ισχυρός μετασεισμός στην Κεφαλονιά – 4.6 Ρίχτερ ταρακούνησαν ξανά το νησί

Σεισμός στη Φθιώτιδα, αισθητός και στην Αττική – Στο χορό των Ρίχτερ παραμένει η Κεφαλονιά

Και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά για τους σεισμόπληκτους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε