Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία χωρίς τέλος στα Καλάβρυτα – Μυστήριο οι συνθήκες θανάτου του 9χρονου στον Βουραϊκό

Τραγωδία χωρίς τέλος στα Καλάβρυτα – Μυστήριο οι συνθήκες θανάτου του 9χρονου στον Βουραϊκό

– Πίσω από τον πατέρα του βάδιζε το παιδί, δεν είδαν οι γονείς του τι έγινε – Βρήκε τραγικό θάνατο χτυπώντας διαδοχικά σε διαφορετικά σημεία στα βράχια – Σε κατάσταση σοκ οι γονείς, χρειάζονται ψυχολογική στήριξη…
 

Δυο 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό στο Βουραϊκό και κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 9χρονος Βασίλης βρέθηκε στο κενό και χάθηκε στον Βουραϊκό.
Οι πληροφορίες λένε ότι κατά τη διάβαση της επικίνδυνης γέφυρας υπήρξε ένα τραγικό λάθος. Το παιδί βάδιζε πίσω από τον πατέρα του. Οι γονείς δεν είδαν τι συνέβει. Αν δηλαδή το παιδί έχασε την ισορροπία του ή εάν προσπάθησε να κάνει κάτι παρακινδυνευμένο με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.
Δυστυχώς το κορμάκι του δεν συγκρατήθηκε πουθενα. Τα κενά στη γέφυρα του τρένου είναι μεγάλα. Το παιδί έπεσε κάθετα τουλάχιστον 10 μέτρα και στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα βάραθρο 20 μέτρων. Τα νερά παρέσυραν το κορμί του τελικά σε ένα βάθος περίπου 40 μέτρων από το σημείο της πτώσεις.
Εάν το παιδί δεν φορούσε το σακίδιό του θα είχε παρασυρθεί και όπως 15 ακόμη άτομα στο παρελθόν θα είχε χαθεί για πάντα.

Είναι τραγικό το ότι το σημείο έχει επισημανθεί. Υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες όμως κανείς δεν έχει απαγορεύσει την καθημερινή διέλευση εκατοντάδων πεζοπόρων. Μάλιστα οργανώνονται σε καθημερινή βάση εκδρομές, ως και πρωταθλήματα.
Κι όμως είναι ένα σημείο στο οποίο η ΕΜΑΚ έχει κάνει άσκηση με τα μέλη της να εύχονται ποτέ να μην χρειαστεί να επέμβουν εκεί.
Δυστυχώς η ευχή δεν έγινε πραγματικότητα. Το σημείο αποδείχθηκε μοιραίο για τον μικρό Βασίλη.
Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στη διαδρομή των 32χιλιομέτρων συχνά γίνονται ατυχήματα. Πέρυσι δυο γυναίκες κινδύνεψαν να χαθούν.
Μάλιστα η μια βρέθηκε σε βάθος 70 μέτρων και χρειάστηκε 6ωρη επιχείρηση όπως λένε για να διασωθεί, ωστόσο το περιστατικό αποκρύφτηκε για να μην σταματήσει η προσέλευση πεζοπόρων…

 Σε τραγική κατάσταση είναι οι γονείς και ο αδελφός του άτυχου Βασίλη, που αδυνατούν να πιστέψουν πώς η εκδρομή τους από την Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατέληξε σε τραγωδία…
Δυστυχώς το παιδί χάθηκε ουσιαστικά μπροστά στα μάτια του δίδυμου και του μεγαλύτερου αδελφού του, που τον αναζητούσαν μάταια. Οι γονείς του, εκπαιδευτικοί και οι δύο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν με αυτόν τον τρόπο το παιδί τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας μονολογούσε πως είναι ανίκανος να λέγεται πατέρας ζητώντας να του πάρουν την επιμέλεια των παιδιών του.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε