Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άγγελος Συρίγος: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Άγγελος Συρίγος: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Στο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Ο Άγγελος Συρίγος τόνισε πως από το φθινόπωρο τα μαθήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα γίνουν δια ζώσης. 

Συγκεκριμένα, από 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια όχι.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε. Έσπευσε να επισημάνει πως ειδικά στις ιατρικές σχολές θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Τέλος, διευκρίνισε πως οι μαθητές των σχολείων θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης με δύο self test την εβδομάδα. Την ίδια ώρα, όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν δύο εργαστηριακά τεστ, ενώ όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες χωρίς τεστ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις