Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Η 43χρονη αρνείται την δολοφονία του Πολωνού καθηγητή – «Ήθελα να έχει μεγαλύτερη επαφή με τα παιδιά μας»

Ο δολοφόνος «εξαφάνισε» το κινητό του δυο ημέρες μετά την εκτέλεση του καθηγητή και δήλωσε στις Αρχές πως το έχασε

Το «κατώφλι» της ανακρίτριας θα περάσουν το πρωί της Δευτέρας (21/07/2025) οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του καθηγητή του Μπέρκλεϊ στην Αγία Παρασκευή.

Η 43χρονη κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός για την δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή, επιμένει πως είναι αθώα και αρνείται κάθε σχέση με το έγκλημα, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και στην απολογία της.

«Η εντολέας μου δηλώνει αθώα και ξέρει ότι αυτό θα αποδειχθεί και στην κύρια ανάκριση και σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, συγκλίνουν σε αυτό.

Είναι συγκλονισμένη, συντετριμμένη και ο μόνος της στόχος είναι πλέον να βρεθεί ξανά με τα παιδιά της και να μπορέσει να ξεπεράσει όλο αυτό το άσχημα πράγμα που έχει γίνει», ανέφερε ο δικηγόρος της 43χρονης, Αλέξανδρος Πασιάτας.

Η 43χρονη ισχυρίζεται ότι ήταν εκείνη που επιδίωκε ο πατέρας να έχει μεγαλύτερη επαφή με τα δίδυμα παιδιά τους και δεν είχε κανένα λόγο να σχεδιάσει τη δολοφονία του.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του θύματος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών και δεν επιθυμεί καμία επαφή μαζί της.

«Καμία απολύτως επαφή δεν υπήρξε με τη σύζυγο και κατηγορουμένη ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ούτε είχε ούτε θα έχει. Θα δοθεί η μάχη στο δικαστήριο προκειμένου να καταδικαστεί για αυτό που της αποδίδεται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της», τόνισε ο δικηγόρος οικογένειας του 43χρονου θύματος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τα αποκαλυπτικά…σήματα

Πάντως, όπως αποκάλυψε το MEGA, το σήμα για την εκτέλεση δόθηκε μέσα από το σπίτι της 43χρονης οικονομολόγου στον 35χρονο εκτελεστή, μέσα από επικοινωνίες στην εφαρμογή signal.

Μέσα στο σπίτι βρισκόταν η 43χρονη, τα δύο ανήλικα παιδιά της και ο γιος του συντρόφου της από το κινητό του οποίου έγιναν οι επικοινωνίες ενώ η 43χρονη φέρεται να είχε αναφέρει στον πρώην σύζυγό της πως είχε χρέη 50.000 ευρώ.

«Πέρα από την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου που έδινε το δικαίωμα στο θύμα να παίρνει τα παιδιά μαζί του στο εξωτερικό κάποιες ημέρες από τις ανακριτικές αρχές ελέγχονται και τυχόν οικονομικά κίνητρα, άλλωστε προκύπτει ότι η γυναίκα που κατηγορείται για ηθική αυτουργία προσπάθησε στο παρελθόν να βγάλει χρήματα από τον λογαριασμό του θύματος», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τα όσα θα πουν στις απολογίες τους, η 43χρονη, ο 35χρονος κατηγορούμενος ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, καθώς και οι τρεις φερόμενοι συνεργοί θα αξιολογηθούν από ανακρίτρια και εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινικής τους μεταχείριση.

Ο δολοφόνος «εξαφάνισε» το κινητό του δυο ημέρες μετά την εκτέλεση του καθηγητή

Στο μεταξύ σύμφωνα με το Open News ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή δύο ημέρες μετά το έγκλημα «εξαφάνισε» το κινητό του και έκλεισε τα social media.

Επίσης εμφανίστηκε στο Ανθρωποκτονιών για να δηλώσει στους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση ότι έχασε πως συσκευή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έκανε επειδή την ημέρα της δολοφονίας η Αστυνομία ειχε κατασχέσει το κινητό της συντρόφου του.

Παράλληλα στο κινητό της 43χρονης πρωην συζύγου του Πολωνού καθηγητή βρέθηκαν δυο φωτογραφία του θύματος την ώρα που έφευγαν από τον παιδοψυχολόγο όπου είχαν τη συνάντηση με τα παιδιά.

Επίσης βρέθηκε το στίγμα με την διεύθυνσης της κατοικίας του πρώην συζύγου της, εκεί δηλαδή που θα κατευθυνόταν ο καθηγητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τεράστια κινητοποίηση στο νοσοκομείο μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Χίο - «Ετοιμάζονται για χειρουργείο οι τραυματίες» λέει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Χίου, Γιώργος Μαλαφής, τόνισε ότι όλοι οι γιατροί, είτε εφημερεύουν είτε όχι είναι ήδη στο νοσοκομείο και πως οι 14 σοροί δεν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ακόμη
Χίος
Τραγωδία με τουλάχιστον 15 νεκρούς στη θάλασσα της Χίου σε επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και σκάφους διακινητών γεμάτο με μετανάστες
Ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 25 ανάμεσα στους οποίους είναι 10 παιδιά, 2 έγκυες αλλά και 2 λιμενικοί - Μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή Super Puma
Συμπλοκή στη θάλασσα της Χίου 136
Τουλάχιστον 4 νεκροί στη Χίο σε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ διακινητών μεταναστών και πληρώματος του λιμενικού σώματος
Σκάφη του λιμενικού αποβιβάζουν συνεχώς τραυματίες στο λιμάνι της Χίου, όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν κινητοποιηθεί για την ταχεία διακομιδή τους στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου
Χίος
48