Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αιγάλεω: Άνοιξε επιτέλους το 9ο Δημοτικό γνωστό και ως σχολείο Ζαμπέτα – Η περιπέτεια με την «έξωση»

Αιγάλεω: Άνοιξε επιτέλους το 9ο Δημοτικό γνωστό και ως σχολείο Ζαμπέτα – Η περιπέτεια με την «έξωση»

Λειτούργησε και πάλι το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω. Επέστρεψαν στις αίθουσες οι μαθητές και ξεκίνησαν τα μαθήματα, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου άρχισε η νέα σχολική χρονιά.

Το πρόβλημα είχε προκύψει τη Δευτέρα (19.09.2022), όταν τα παιδιά πήγαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω – γνωστό και ως σχολείο Ζαμπέτα – και το βρήκαν σφραγισμένο από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί σε προσφυγή τους στα δικαστήρια ως προς την αλλαγή χρήσης που θέλουν να κάνουν.

Έπειτα από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους μαθητές και αγωνίας για τους γονείς, άνοιξε πάλι την Παρασκευή (23.09.2022) και ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Αιγάλεω: Μετ’ εμποδίων η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η εξέλιξη αυτή έφερε αναβρασμό στην περιοχή, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη (20.09.2022) και ενέκρινε το να προχωρήσει ο Δήμος Αιγάλεω σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, ο δήμαρχος έδωσε τρεις ημέρες αναστολή λειτουργίας του σχολείου και την Παρασκευή, 23 του μήνα, άνθρωποι του δήμου πήγαν το πρωί κι έκαναν αποσφράγιση των εισόδων, χωρίς να προκύψει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από τους ιδιοκτήτες.

«Το σχολείο άνοιξε. Έγινε η αποσφράγιση και ξεκίνησαν τα μαθήματα κανονικά», τόνισε ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία, από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει την απόφαση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

Το θέμα λοιπόν δεν έχει λήξει οριστικά και θα έχει συνέχεια, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή για αγορά ή ενοικίαση, ενώ η λύση για μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού στο κτίριο του 14ου Δημοτικού, απορρίφθηκε καθώς είναι μικρό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό παιδιών (περίπου 190 μαθητές και στα δύο σχολεία).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις