Ελλάδα

Άκαρπη η συνάντηση για τους ΟΤΑ – Την Κυριακή η απόφαση για την απεργία

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, που από σήμερα ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πορεία ξεκίνησε απ’ την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και νέο μισθολόγιο.

Φτάνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Ντόλιο, η οποία, όμως, απέβη άκαρπη, αφού τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά.

Ωστόσο ο υφυπουργός τους ανακοίνωσε πως θα προσληφθούν, όσοι εργαζόμενοι εγγεγραμμένοι στους προσωρινούς καταλόγους του ΑΣΕΠ, λόγω μνημονίου δεν είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους. Η ρύθμιση αυτή αφορά 500 με 600 άτομα.

Η στάση της ΠΟΕ/ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών θα κριθεί την Κυριακή. Τότε συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.

Έως τότε, ο δήμος Αθηναίων έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Πάρο κάλυψε τις νότιες Κυκλάδες και έφτασε μέχρι την Κρήτη - Δείτε βίντεο
Σε βίντεο που δημοσίευσε το AtmoHub στο Facebook παρουσιάζεται η προσομοίωση της διασποράς του καπνού από τη δασική πυρκαγιά με βάση δορυφορικές παρατηρήσεις και αριθμητικά μοντέλα μεταφοράς καπνού
Φωτιά στην Πάρο
Σύρος: «Ήταν ξεκάθαρη επιθετική ενέργεια» επιμένει η δικηγόρος της οικογένειας της διασώστριας – Το κενό των 7 δευτερολέπτων πριν τον θάνατό της
Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της 41χρονης μιλά για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης τα οποία σύμφωνα με την ίδια είναι «αδιαμφισβήτητα»
Το θύμα και ο δράστης στη Σύρο
Η σοκαριστική περιγραφή του κτηνοτρόφου που τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα στο Ρέθυμνο - «Έκανα τον πεθαμένο»
Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι θανάτου στο θύμα, τουλάχιστον 2 ώρες - Αφού τον χτύπησε στο κεφάλι και τον πυροβόλησε, του έκοψε την γλώσσα με σουγιά και έφυγε από το σημείο όταν είδε πως δεν κινείται
στάβλος