Ελλάδα

Ακόμα και κατασχέσεις σε όσους εισφοροδιαφεύγουν

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εισφοροδιαφεύγουν απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή.

«Θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χωρίς να αποκλείσουμε και κλείσιμο επιχειρήσεων, αν δεν φανούν συνεπείς … Κατανοούμε τη δυσκολία της εποχής, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε συμπεριφορές επιχειρήσεων να μη καταβάλουν εισφορές ασφαλιστικές για 10 και 20 χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενημερώνοντας μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Κουτρουμάνης έδωσε έμφαση σε νέες αντιλήψεις και νέες λύσεις που πρέπει, όπως ανέφερε, να επικρατήσουν για να αντέξει, στα νέα δεδομένα και στις προκλήσεις της νέας εποχής και να γίνει βιώσιμο.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα την οποία σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι ανάγκη να βάλουμε επί τάπητος το ασφαλιστικό και να βρούμε λύσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε εμφαντικά: «Αν δεν περιοριστούν οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες με σωστό τρόπο όσο και αν προσπαθήσεις να μαζέψεις το σύστημα, θα είναι ανώφελο. Φτάσαμε στο 2010 για να καταφέρουμε να τις μειώσουμε μόλις κατά 10%».

Ακόμα, αναφερόμενος στα αποθεματικά των ταμείων, υποστήριξε ότι «μόνο με την σωστή αξιοποίηση της περιουσίας τους μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά το ασφαλιστικό σύστημα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής χορήγησης επιδομάτων ανεργίας ενώ τόνισε ότι μέσα από τα διάφορα προγράμματα του Οργανισμού υπολογίζεται ότι έχουν δεσμευτεί 300.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα διατηρηθούν για 18 μήνες.

Τέλος, η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος Δάφνη Νικολίτσα στάθηκε ιδιαίτερα στο «φαινόμενο της μερικής απασχόλησης, δηλαδή των λιγότερων από 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα, που έχει αυξητική τάση ιδιαίτερα στις γυναίκες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: Στο δωμάτιο του δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου για τα οποία έγινε η στυγερή αδελφοκτονία
Τον παράτησε αιμόφυρτο με καρφωμένο το μαχαίρι στην κοιλιά και κάλεσε τους αστυνομικούς - Τα πρώτα του λόγια που προκαλούν αποτροπιασμό και το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε το μικρό χωριό του Ηρακλείου
Ο αδελφοκτόνος την ώρα που οδηγείται στον εισαγγελέα Ηρακλείου
Διαδοχικές κακοκαιρίες χτυπούν με καταιγίδες την χώρα από την Τρίτη: Με κρύο θα πετάξουμε τον χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα
Υποχωρεί τελείως από την Τρίτη η αφρικανική σκόνη λόγω των βροχών - Τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο των φαινομένων - Την Τετάρτη βελτιώνεται ξανά ο καιρός πριν έρθει το τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο
Χαρταετός
«Πρεμιέρα» για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς
Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται ογκολογικοί ασθενείς και ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση - Τέλος στις ατελείωτους ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Καμπανάκι κινδύνου από τους γιατρούς για την ασφάλεια των ασθενών
Φάρμακα
Παρουσία του Αλκέτ Ριζάι η δολοφονία του βαρυποινίτη στις φυλακές Δομοκού - Ισοβίτης προσπάθησε να προστατεύσει τον αρχιφύλακα
Πώς έγινε η δολοφονία και πώς βρέθηκε το όπλο μέσα στις φυλακές - Ο Αλκέτ Ριζάι συμμετείχε στις κινηματογραφικές αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τη φυλακή
Φυλακές Δομοκού 13