Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: «Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση», κατέθεσε η νηπιαγωγός για την υπόθεση βιασμού του 5χρονου

«Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση», είπε στο δικαστήριο η μία νηπιαγωγός που κατηγορείται για τον βιασμό του 5χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη από συμμαθητές του.

Άρχισε η δίκη για την υπόθεση βιασμού του μικρού παιδιού στην Αλεξανδρούπολη, με την μία κατηγορούμενη νηπιαγωγό να υποστηρίζει πως το παιδί δεν κακοποιήθηκε παρά τα ευρήματα του ιατροδικαστή που δείχνουν πως ο 5χρονος φέρει κακώσεις από μολύβι ή χέρι.

Το παιδί κατέθεσε με την βοήθεια διερμηνέα και ανέφερε πως αυτά που έζησε ήταν ένα παιχνίδι.

«Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη ό,τι συνέβη, επιμένουμε όμως ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο», είπε στο δικαστήριο η νηπιαγωγός σύμφωνα με τη δικηγόρο που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η δικηγόρος της νηπιαγωγού, Ίλια Μαρινάκη, ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού για να διαπιστωθεί από ειδικό τι ακριβώς του συνέβη αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, σύμφωνα με την ίδια.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε.

«Μπαμπά δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι»

Ο πατέρας του 5χρονου μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» και ανέφερε πως βοηθά τον γιο του να ξεπεράσει το τραύμα, βάζοντάς τον να παίζει με άλλα παιδάκια μιας και φοβάται.

Επίσης ξεκαθάρισε πως το παιδί του δεν θέλει καθόλου να πάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και πάλι επειδή φοβάται.

«Πήρα το παιδί από το νοσοκομείο και πήγα στο νηπιαγωγείο να μιλήσω με τη διευθύντρια. Τότε, μου είπε: “Μπαμπά πάμε να φύγουμε από εδώ. Δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι”», δήλωσε ο πατέρας.

Η διευθύντρια απουσίαζε την ημέρα που έγινε ο βιασμός στο νηπιαγωγείο αλλά παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορούμενων εκπαιδευτικών, κατήγγειλε.

«Η διευθύντρια μια εβδομάδα δεν ήταν εκεί, ήταν σε άλλο σχολείο, αλλά μπήκε μάρτυρας», είπε ο πατέρας στην εκπομπή του OPEN.

Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη

Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 12 Νοεμβρίου. Χθες η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από την έδρα, το οποίο δεν έγινε δεκτό και ζητήθηκε νέα αναβολή με τα εξής αιτήματα:

Να κληθεί ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 5χρονο και συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση και τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας στο οικογενειακό περιβάλλον και των τριών ανήλικων παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η συνήγορος της οικογένειας του 5χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε στο ΕΡΤNEWS πως η οικογένεια προσπαθεί να «μαζέψει τα συντρίμμια της».

Ήδη το 5χρονο παιδί παρακολουθεί παιδοψυχίατρο και είναι αναγκαίο να επιστρέψει στο σχολείο αλλά σε διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, ξεκαθάρισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11
Τα επίσημα αιτήματα των αγροτών στα οποία η κυβέρνηση απαντά με διπλό κάλεσμα για διάλογο - Η αντίθεσή τους να περάσουν αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, απέστειλαν το απόγευμα της Κυριακής (14/12/25) τη λίστα των διεκδικήσεών τους προς την κυβέρνηση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 212