Ελλάδα

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης

Πιο αυστηρές και ποιο ακριβές γίνονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης .

Κάθε 15 χρόνια οι οδηγοί θα υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους. Και αυτή είναι μόνο μια από τις αλλαγές που θα ισχύσουν από τις 19 Ιανουαρίου για την έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.

Επιπλέον, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα θεωρίας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που θα εξετάζονται για δίπλωμα μοτοσικλέτας υποχρεούνται να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας (ειδική φόρμα, επιγονατίδες κ.λ.π.).

Σε ο,τι αφορά τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.

Οι παλιές άδειες καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το 2033.

 

Διαβάστε

Απόσπαση προσοχής και επιθετική οδήγηση η αιτίες για τα τροχαία δυστυχήματα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4