Ελλάδα

Alpha Bank: Η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Η τουριστική κίνηση, με κάθε μέσο μεταφοράς, αναμένεται να συνεχισθεί στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013 με υψηλότερο ρυθμό έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2012, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταιο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

Η Ελλάδα το 2012 συγκέντρωσε 16,4 εκατ. τουρίστες (με κάθε μέσο μεταφοράς), ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό διαμορφώθηκαν στα 10,04 δισ. ευρω το ίδιο έτος.

Με βάση τις έως σήμερα εξελίξεις εκτιμάται ότι το 2013 ως σύνολο οι συνολικές αφίξεις τουριστών θα υπερβούν τα 17,7 εκατ., ενώ οι εισπράξεις από τον εξωτερικό τουρισμό μπορεί να υπερβούν τα 11,2 δισ. ευρω Σημαντική συμβολή στις εισπράξεις από τον τουρισμό αναμένεται να έχει το 2013 και η κρουαζιέρα που αναπτύσσεται ταχύτατα μετά την άρση των περιοριστικών διατάξεων, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

Διαβάστε
Επτά κρουαζιερόπλοια με 18.400 επιβάτες έφτασαν στον Πειραιά

Σίγουρη η Ο. Κεφαλογιάννη για ακόμα περισσότερους τουρίστες το 2014

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των αυστριακών τουριστών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 11
Πρωτοχρονιά με κρύο, παγετό και ισχυρούς ανέμους - Χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές
Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν από τη Βόρεια Ευρώπη και προς την Ελλάδα, φέρνοντας την πρώτη ουσιαστική «εισβολή» του χειμώνα για φέτος
Κρύο