Ελλάδα

Αναδρομικά: Βόμβα από τον ΕΦΚΑ – Από το 2017 δικαιώνει τους συνταξιούχους

Έγγραφο του ΕΦΚΑ αναγνωρίζει ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν αναδρομικά. Ουσιαστικά ο Ενιαίος Φορέας δέχεται ότι δεν συντρέχει λόγος για αίτηση αναίρεσης δικαστικών αποφάσεων. Πλήρης ανατροπή από έγγραφο – φωτιά του ΕΦΚΑ από το 2017.

Συντάσσεται πλήρως ο ΕΦΚΑ με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων. Ένα έγγραφο – φωτιά που έρχεται στη δημοσιότητα αποδεικνύει ότι ο Ενιαίος Φορέας δέχεται την κρίση δικαστηρίου για επιστροφή αναδρομικών και δεν προχωρά σε αίτηση αναίρεσης ήδη από το 2017.
Με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του τότε διοικητή του ΕΚΦΑ Αθ. Μπακαλέξη, και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Δημοκρατία” ο Φορέας αναγνωρίζει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης καθώς οι περικοπές σε συντάξεις και δώρα είναι παράνομες και πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους.
Στο έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου του 2017 φαίνεται η απόφαση να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε συνταξιούχο νομικό ο οποίος είχε προσφύγει από τον Ιανουάριο του 2014 κατά των περικοπών του νόμου 4093.

eggrafo efka
Είναι ενδεικτικό ότι στο έγγραφο ο ΕΦΚΑ παραδέχεται την ορθότητα της απόφασης και πως “δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της”.
Στον εν λόγω συνταξιούχο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” επιστράφηκαν 760 ευρώ για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου ως 30 Νοεμβρίου 2013 και με ανάλογο πρακτικό στις 7 Μαϊου 2018 αναγνωρίστηκε ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕ-ΑΕΠ υποχρεούνται να καταβάλουν σε δυο συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών ποσά 3,386,54 και 2.323,12 καθώς και 3.386,46 και 1818,18 αντίστοιχα, ενώ στα ποσά από 1η Ιουλίου ως 28 Δεκεμβρίου 2018 μπήκε και τόκος 6%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι – Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά
9
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»