Ελλάδα

Ανακαλούνται αυτοκίνητα HYUNDAI – Δείτε ποια μοντέλα

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει, ότι η εταιρεία HYUNDAI HELLAS Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων HYUNDAI μοντέλων Τucson-JM & Santa Fe-C.

Επίσης η εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων ΚΙΑ μοντέλο Sportage, τύπος KMs και μοντέλο Sorento τύπος BL.

Η ανάκληση αφορά συνολικά:

– 1830 οχήματα TUCSON-JM, παραγωγής από 1ης Μαΐου 2007 έως και 28η Φεβρουαρίου 2009.
– 620 οχήματα Santa Fe-CM, παραγωγής από 1ης Απριλίου 2007 έως και 14η Απριλίου 2009.

Το εύρος των πλαισίων των επηρεαζόμενων οχημάτων είναι:

– JM TUCSON: Από KMHJM81BP7U699688 έως KMHJN81VR9U990168.
– CM SANTA FE: Από KMHSG81DP7U195348 έως KMHSH81XSCU801903.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί βλάβη σε επαφή που βρίσκεται στη βαλβίδα φρένων. Η συγκεκριμένη βαλβίδα ενεργοποιεί τα φώτα φρένων όταν πιέζεται το πεντάλ φρένου. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας τής βαλβίδας λόγω κακής επαφής, είναι πιθανόν, όταν πιέζεται το πεντάλ φρένου, είτε να μην ανάψουν τα φώτα φρένων, είτε να παραμείνουν αναμμένα αφού αφεθεί και πάλι το πεντάλ φρένου.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου είναι πιθανόν ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας να έχουμε και τα παρακάτω:

1. Σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο να μην αποσυμπλέκεται ο επιλογέας από την θέση «P» (parking).

2. Σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης (ESC) αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των 1830 επηρεαζόμενων Tucson-JM και των 620 επηρεαζόμενων Santa Fe-CM, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων HYUNDAI σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο και αντικατάσταση βαλβίδας εάν χρειάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σχετικά με την ανάκληση αυτοκινήτων ΚΙΑ μοντέλο Sportage, τύπος KMs και μοντέλο Sorento τύπος BL αυτή αφορά σε:

Α) 591 Sorento BL, με ημερομηνία παραγωγής από 1 Μαΐου 2007 έως και 15 Δεκεμβρίου 2008.

Β) 2.288 Sportage KMs με ημερομηνία παραγωγής από 29 Μάιου 2007 έως και 26 Ιανουαρίου 2010.

Στα οχήματα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να μην ανάβουν, κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε να παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συμπτώματος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστημάτων: α) σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί, β) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από τη θέση Ρ (parking) και γ) σε αυτοκίνητα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΚΙΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, με νέο βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακαλούνται Mazda6 για έλεγχο του αερόσακου συνοδηγού

Ανακαλούνται 220.000 BMW Σειράς 3 παγκοσμίως

Ανακαλούνται 679 Peugeot 208 από την ελληνική αγορά

Volkswagen: ανακαλούνται 91.000 αυτοκίνητα

Ανακαλούνται 1.984 αυτοκίνητα της Honda

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 21
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
19