Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανείπωτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι! 11 νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο – Πέντε παιδιά πνίγηκαν!

Ανείπωτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι! 11 νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο – Πέντε παιδιά πνίγηκαν!

– Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων στο Αιγαίο
– Νέο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι
– Έχουν ανασυρθεί νεκροί 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, δυο γυναίκες και τέσσερις άνδρες
– Αγνοούνται ακόμη 13 άνθρωποι, έχουν διασωθεί 26

Ακόμη ένα ναυάγιο. Ακόμη μια τραγωδία στο Αιγαίο. Κι άλλοι νεκροί πρόσφυγες. Κι άλλοι άνθρωποι που θαλασσοπνίγηκαν στην προσπάθεια να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Το Αιγαίο, ξανά, γίνεται υγρός τάφος. 11 είναι σήμερα και μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Αγνοούνται όμως ακόμη 13 πρόσφυγες.

Πέντε παιδιά, δυο γυναίκες και τέσσερις άνδρες είναι ο πρώτος τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.12.2015) βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, βυθίστηκε.

Σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 13 άνθρωποι.

Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας. Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Το νέο ναυάγιο σημειώνεται λιγότερο από 24 ώρες μετά από εκείνο ανοιχτά της Σμύρνης. Οι προσφύγες είχαν αναχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Τσεσμέ για τη Χίο, όταν η λαστιχένια βάρκα τους ανατράπηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ Αφγανούς μετανάστες και ανέσυρε τις σορούς έξι παιδιών, ανάμεσά τους και ενός βρέφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε