Ελλάδα

Ανοίγει ξανά το πλανητάριο – Όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού που πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες

Από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ξεκινά και πάλι την λειτουργία του με 14 προβολές για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, από το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας θα υποδέχεται και πάλι το κοινό στα διαδραστικά του εκθέματα.

Η επαναλειτουργία θα γίνει με τα δέοντα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

Κατά την προσέλευση των επισκεπτών γίνεται ανέπαφη θερμομέτρηση, ενώ οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Στο Πλανητάριο η πληρότητα δεν θα υπερβαίνει το 85%. Οι θεατές θα μπαίνουν κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης, κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Άτομα κάτω των 18 ετών μπορούν να μπαίνουν επίσης με δήλωση self-test, την οποία κάνει ο γονέας ή ο κηδεμόνας. Στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας οι επισκέψεις ομάδων δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρήτη: Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «MN KOSTAS» ανοιχτά της Σητείας – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του ναυαγίου
Μετά από εβδομάδες που παρέμενε ημιβυθισμένο, το πλοίο παρουσίασε απότομη κλίση προς τα δεξιά – Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη τη διαδικασία απομάκρυνσης καθώς θεωρείται ναυτιλιακός κίνδυνος
Το πλοίο «MN Kostas» βυθισμένο στα ανοικτά της Σητείας στην Κρήτη