Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Η απειλή κορονοϊού είναι μεγάλη για τα παιδιά λένε οι ειδικοί

Επιστρέφουν σήμερα στα θρανία μικροί και μεγάλοι μαθητές με τους ειδικούς να ανησυχούν για τη μετάδοση του κορονοϊού τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και των οικογένειών τους. Η καθηγήτρια Επιδημιολόγιας, Αθηνά Λινού εμφανίστηκε θορυβημένη για το άνοιγμα των σχολείων σε συνδυασμό με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ παρόμοια είναι και η άποψη του παιδιάτρου, Μάριο Ανδρέου και του διευθυντή της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου.

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξηθούν «πριν κρυώσει ο καιρός» με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ όπως είπε δύο πράγματα την ανησυχούν: ότι τα παιδιά είναι αυθόρμητα, θα αγκαλιαστούν και θα έρθουν κοντά, αλλά και το στρες που δημιουργείται ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Παράλληλα, υποστήριξε πως υπάρχουν κενά στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τους ανεμβολίαστους.

 

Μάριος Ανδρέου: Απαραίτητα τα μέτρα προστασίας και τα πολλά τεστ

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μιλώντας στο Mega ανέφερε πως: «Ο συγχρωτισμός και ο κακός αερισμός στις αίθουσες θα δείξουν εάν υπάρχει πρόβλημα μεταδοτικότητας. Απαραίτητα είναι τα μέτρα προστασίας και τα πολλά τεστ. Έχουμε ακόμα πολύ καιρό για να μπορέσουν τα παιδιά να εμβολιαστούν, ώστε να έχουμε ένα καλό σχολικό έτος. Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο».

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Η φοβική συμπεριφορά απέναντι στο εμβόλιο μας έφτασε αυτό το σημείο. Πρέπει να πείσουμε με επιστημονικό λόγο ότι το εμβόλιο είναι αξιόπιστο και μας προστατεύει. Η προστασία είναι μέσω εμβολίου. Τα παιδιά πρέπει να είναι στις σχολικές αίθουσες κι όχι πίσω από ένα τάμπλετ. Επιπλέον, εγκρίνεται και το εμβόλιο για μικρότερες ηλικίες». Πρότεινε, δε, να υπάρχουν κινητές μονάδες εμβολιασμού στα σχολεία.

 

Νίκος Καπραβέλος: Η απειλή είναι μεγάλη για τα παιδιά

«Το καλοκαίρι είδαμε μία υπερμεταδοτικότητα της νόσου στις κατασκηνώσεις των παιδιών. Ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Το καλοκαίρι είχαμε πολλές εισαγωγές πίεση στις ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή βάλαμε μπρος την κινητή ΜΕΘ με 9 κλίνες, τη στιγμή που ο ιός δεν έχει δείξει τα δόντια του. Είναι ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος που εξελίσσεται ταχύτητα. Έχουμε πολλά περιστατικά και κρατάμε μία ισορροπία μεταξύ των κλινών covid, αλλά έχουμε κι άλλα νοσήματα και μεγάλα χειρουργεία. Η απειλή είναι μεγάλη και για τα παιδιά, γιατί προσβάλει πολλά όργανα. Ο ιός και η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται σε αυτές τις ηλικίες και μεταλλάσσεται», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4