Ελλάδα

Πρώτη μέρα στο σχολείο με κενά και ελέγχους στα σχολικά (ΦΩΤΟ)

Δυο πράγματα είναι δεδομένα κάθε χρόνο όταν ανοίγουν τα σχολεία, εκτός φυσικά από τον αγιασμό: τα κενά και οι έλεγχοι στα σχολικά από την Τροχαία!

Παραδοσιακά κάθε χρόνο την πρώτη μέρα των σχολείων, μαζί με τον αγιασμό γίνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας στα σχολικά.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής λοιπόν, στους δρόμους της Αττικής έχουν ξεχυθεί άνδρες της Τροχαίας και όπου… δουν σχολικό, το σταματούν για έλεγχο!


Οι έλεγχοι αφορούν τις άδειες αλλά και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ένα σχολικό λεωφορείο, με την Τροχαία να εξετάζει την τήρηση των βασικών κριτηρίων και προϋποθέσεων για να μεταφέρονται με ασφάλεια οι μαθητές κάθε πρωί στα σχολεία.

Από νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά αλλά και διανομή φυλλαδίων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα και ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Φέτος, τα κενά αυτά υπολογίζονται στις 7.000, τα οποία υπάρχει προσπάθεια να καλυφθούν με… εθελοντές!

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα κενά στα σχολεία είναι 7.000 αλλά σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς φτάνουν τις 25.000!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 22
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
5