Ελλάδα

Άοπλοι και… αμήχανοι οι αστυνομικοί στις σημερινές πορείες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ήρεμο κλίμα και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν τόσο η αντιφασιστική όσο και η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς να είναι άοπλοι.

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώθηκε, πρίν από λίγο, έγινε μπροστά από το μνημείο των Ιμίων , στην πλατεία Ρηγίλλης για να τιμηθεί η μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής απηύθηναν χαιρετισμούς και κατέθεσαν στεφάνι .

Μία ώρα νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε ως «απάντηση» στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου προς τη πλατεία Συντάγματος.

Κοινό χαρακτηριστικό ήταν η διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Κλούβες ήταν παραταγμένες στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας ώστε να εμποδίσουν τους συγκεντρώμενους στις δύο διαδηλώσεις να συναντηθούν χωρίς να πλαισιώνονται από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τέλος καθόλη την διάρκεια των συγκεντρωμένων οι σταθμοί του Μετρό λειτούργησαν κανονικά.

Αυτό που βέβαια προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν πως οι αστυνομικοί που είχαν παραταχθεί ήταν άοπλοι, κάτι που επέφερε μία… αμηχανία τόσο στους ίδιους τους αστυνομικούς όσο και στους διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία στη Νέα Πέραμο: Ο 27χρονος δεχόταν απειλές από τον πατέρα του - Πρόσωπο «κλειδί» η σύντροφός του
Συγγενικά πρόσωπα του 27χρονου έκαναν λόγο στις αρχές για ηχητικά μηνύματα στα οποία ο πατέρας απειλούσε τον γιο του, με τον οποίο τσακωνόταν για τα περιουσιακά
ο 27χρονος