Ελλάδα

Απάντηση ΟΑΕΔ σε δημοσιεύματα: Υποχρεούται να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην ΤτΕ

«O ΟΑΕΔ, όπως όλα τα ΝΠΔΔ και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, υποχρεούται, βάσει του Α.Ν. 1611/50, όπως ισχύει, να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Αυτό σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται στη διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του Οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαια θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν, μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων του.
«Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει -περιοδικά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα- τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες και τη δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο, όταν ζητηθούν. Το ύψος του επιτοκίου στον λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ, για το Β’ εξάμηνο του 2016, ανήλθε στο 3,1487% και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα, για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ανέρχεται στο 1,15%» επισημαίνει.
Ο ΟΑΕΔ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από τον νόμο, με γνώμονα την ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους, προκειμένου να διατίθενται, μαζί με τα υπόλοιπα έσοδά του, προς όφελος των ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μέσα σε λίγες ώρες έπεσε στη Λέσβο όσο βροχή πέφτει μέσα σε 4 "Νοεμβρίους" - 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα»
«Μετά από τα 2 βροχοφόρα συστήματα από την Ιταλία όπου έδωσαν αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα δεν φαίνεται καμία οργανωμένη διαταραχή να μας επηρεάζει»
Πλημμύρες στη Λέσβο
Με τρακτέρ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη - «Ο υπουργός ήταν εδώ και έφυγε, θέλουμε να τον δούμε»
Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων μπήκε, μετά από συνεννόηση, στο υπουργείο για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στους συνεργάτες του υφυπουργού Εσωτερικών
Τρακτέρ αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης