Ελλάδα

Απεργία αύριο – Χωρίς μετρό, τραμ και τρόλεϊ

Ταλαιπωρία θα υποστεί για άλλη μία φορά αύριο, Παρασκευή το επιβατικό κοινό. Δεμένα και τα πλοία αύριο ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Απεργία αύριο σε μετρό, τραμ και τρόλεϊ. Δείτε τις ανακοινώσεις για τις απεργίες που θα ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου.

Απεργία αύριο σε μετρό, τραμ και τρόλεϊ

Το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) με αφορμή το νόμο για τις απεργίες (έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο) αποφάσισε να «κατέβει» σε απεργία αύριο, Παρασκευή και μάλιστα 24ωρη.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία». Διαμηνύουν επίσης πως εκείνοι δεν θα ακολουθήσουν τα όσα θα ισχύουν για τις απεργίες από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει. Αυτές περιγράφονται στο καταστατικό του», αναφέρει η ανακοίνωση. Το Σωματείο «θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες».

Το κείμενο καταλήγει: «Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1/18. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Λόγω 24ωρης απεργίας εργαζομένων την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 οι συρμοί των Γραμμών 2, 3 και το τραμ δεν θα κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι συρμοί  της Γραμμής 1 Πειραιάς-Κηφισιά δεν θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως 15:00.

Και τα τρόλεϊ ακινητοποιημένα. Η Ένωση, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα. Όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών. Τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία». Καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.

Δεμένα και τα πλοία

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00, ανακοίνωσε η ΠΝΟ. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει:

«για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13