Ελλάδα

Απεργία σήμερα (21/09) σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Ανεστάλη αλλά δεν θα αρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται από το πρωί με τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα, λόγω της απεργίας και των τροποποιήσεων σε δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επικρατεί το απόλυτο… μπάχαλο με το Μετρό και τον ΗΣΑΠ. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό (ΗΣΑΠ και Γραμμές 2 και 3) είναι περιορισμένα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βόμβες» Σημανδράκου για Λευτέρη Αυγενάκη – Καταγγέλλει ασφυκτικές πιέσεις για να πληρωθούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ
Ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι επειδή εξαίρεσε από την πληρωμή 9.300 ΑΦΜ, που αφορούσαν σε δηλώσεις για βοσκοτόπια χωρίς ζώα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε την καρατόμησή του
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδαράκος
Διεκόπη η δίκη του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια ανηλίκων για τις 7 Μαΐου: «Επιθυμώ να δικαστώ, έχω κουραστεί»
Ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και ζήτησε να «δικαστεί», λέγοντας ότι έχει κουραστεί από την πολύχρονη εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη
Ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου