Ελλάδα

Απίστευτη καταγγελία! Νοσοκομεία δεν δέχονται ανασφάλιστους

Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αναφέροντας ότι «οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων, παραμένουν κλειστές για τους ανασφάλιστους πολίτες».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, «όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά, και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους -όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο».

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται όσα έχουν ανακοινωθεί για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, και γιατί οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση, όπως σημειώνει, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες σε Αττική και Βοιωτία - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λούμπα και Ψάθα - Στάχτη πάνω από 130.000 στρέμματα γης
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με τους πυροσβέστες να ελπίζουν ότι σήμερα θα καταφέρουν να σβήσουν και το τελευταίο καντηλάκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική 14