Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απίστευτο! Ο Μητροπολίτης Πειραιώς απέλυσε τον οδηγό του γιατί χώρισε!

Απίστευτο! Ο Μητροπολίτης Πειραιώς απέλυσε τον οδηγό του γιατί χώρισε!

Ο χωρισμός είναι αιτία… απόλυσης, σύμφωνα με τον Μητροπολιτή Πειραιώς Σεραφείμ!

 

Όπως αναφέρει το Reader.gr, ο Μητροπολίτης κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, επειδή ο τελευταίος… ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του! Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για… ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος, με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο επιβεβαιώνει την απόλυσή του.

Η συγκεκριμένη απόφαση, παρότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει εκκλησιαστική ιδίοτητα, παραπέμπει στους κανόνες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου του… 692 μΧ, καθώς και σε Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους οποίους ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο η… πορνεία και η μοιχεία! Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η απόλυση αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, μέσω της οποίας ο οδηγός του Μητροπολίτη χάνει τη δουλειά του, καθώς χαρακτηρίζεται ως εκκλησιαστικός υπάλληλος με «ανάξια διαγωγή» λόγω του ότι ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Πηγή: Reader.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε