Ελλάδα

Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».
 
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες.
 
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι Έλληνες γεωργοί θα μπορούν να παράγουν σιτάρι με χαμηλή γλουτένη που θα απευθύνεται σε όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη, αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θα απευθύνονται σε καταναλωτές με καρδιοαγγειακές παθήσεις.
 
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του φόρουμ πολιτών, αναφέρθηκε στο μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι, οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν αποτύχει με τη σημερινή μορφή τους, οπότε κρίνεται απαραίτητη η αναδιοργάνωσή τους, πάνω σε νέα βάση, με μια νέα δομή ικανή να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων αγροτών.
 
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεμελίωσε το νέο Κέντρο Σίτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που ανεγείρεται πλησίον του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ο οποίος είπε ότι το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό τραπέζι αγάπης στο οποίο θα σιτίζονται εμπερίστατοι και μοναχικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
 
Ο κ. Τσαυτάρης με πολύ μεγάλη συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του στη Δράμα και τόνισε ότι είναι σημαντικό σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, όσοι έχουν ανάγκη να μπορούν να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό μαζί με την ανάλογη φροντίδα και αγάπη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα επιστραφεί ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιοι δικαιούνται από 180 έως 910€ – Ελλάδα

Νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013 – Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος για την παρέα των 4 που θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια όρη - «Ήταν όλοι έμπειροι ορειβάτες»
Πρόκειται για το πιο φονικό ορειβατικό δυστύχημα μετά το 2004 - «Όταν η ώρα πήγε 5 και καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν αυτές ώστε κάποιος να προσεγγίσει την κορυφή, ανησύχησα» λέει φίλος τους ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 18