Ελλάδα

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της “Εκδόσεις Εθνος ΑΕ”

Απορρίφθηκε με την η υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Εθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα). Η εταιρεία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής», πριν οι τίτλοι αυτοί περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

Συγκεκριμένα σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πολυμελούς  Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε η διαδικασία πτώχευσης, μένοντας σε έναν, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τυπικό λόγο. Στο γεγονός δηλαδή πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία, το κεφάλαιο δηλαδή για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο  κλπ).

Δικαστικές πηγές τονίζουν πως το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν ερεύνησε τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενωσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Αυτό, σύμφωνα  με τους δικηγόρους δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου, αφετέρου όμως σημαίνει πως παραμένει ανοιχτή και «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές και συνεπώς μπορουν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός