Ελλάδα

Αρναία, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας

Είναι πολλά τα διάσημα χωριά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, τη γραφικότητά τους αλλά και την τουριστική τους κίνηση, ως επακόλουθο των παραπάνω.

Υπάρχουν και κάποια ελληνικά χωριά τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά αλλά έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει για την ομορφιά τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα χωριό στη Χαλκιδική το οποίο είχε ψηφιστεί από το CNN ως ένα από τα δέκα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας.

Είναι το χωριό Αρναία, το οποίο αν δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις επισκεφθεί, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις. Ένας οικισμός διαφορετικός και γραφικός που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η Αρναία, λοιπόν, είναι ένα χωριό της Χαλκιδικής το οποίο δεν είναι τόσο φημισμένο όσο άλλα στην περιοχή.

Βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και καταφέρνει να κλέψει την καρδιά όσων το επισκεφθούν.

Με λίγους περισσότερους από 2.000 κατοίκους, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την Αρναία κωμόπολη, στην πραγματικότητα όμως μοιάζει περισσότερο με ένα χωριό που θες να μείνεις και να ξαποστάσεις για μέρες, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα.

Η Αρναία είναι χτισμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο στους πρόποδες του βουνού Χολομώντα και αποτελεί την απόδειξη ότι η Χαλκιδική εκτός από εκπληκτικές θάλασσες, διαθέτει και πολύ όμορφα ορεινά χωριά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ
Ζέστη στην Αθήνα 1
Άνδρας χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του στο Πήλιο - «Μέχρι να γυρίσω να έχεις σκάψει τον λάκκο σου» της είπε
Η κόρη του ζευγαριού βέβαια ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος, αποδίδοντας τις καταγγελίες στην ψυχική κατάσταση της μητέρας της
Κορίτσι
ΣτΕ: «Όχι» στην τακτοποίηση αυθαιρέτων σε υπαίθριους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας και αν εκφράζονται αντιρρήσεις από συνιδιοκτήτη
Με τον τρόπο αυτό το ΣτΕ καθιστά σαφές ότι το δικαίωμα συναπόφασης των συνιδιοκτητών υπερέχει έναντι της βούλησης της πλειοψηφίας
Πολυκατοικίες