Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Φρούριο” ο Κορυδαλλός – Άρχισε η διαδικασία – Απόντες Μιχαλολιάκος, Παππάς, Ζαρούλια

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Φρούριο” ο Κορυδαλλός – Άρχισε η διαδικασία – Απόντες Μιχαλολιάκος, Παππάς, Ζαρούλια

– Δεκάλεπτη διακοπή για να συντονιστούν οι δικηγόροι
– Λίγο μετά τις 9 άρχισε η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής  – Η διαδικασία ξεκίνησε με τα ονόματα των κατηγορουμένων
– Κλούβες παντού – Κλειστοί πολλοί δρόμοι από τις συγκεντρώσεις
– Απούσα όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής – Παρών ο Ρουπακιάς
– 69 άτομα στο εδώλιο, ανάμεσά τους ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι βουλευτές
Συγκέντρωση οπαδών της Χ.Α., συγκεντρώσεις και από αντιφασιστικές οργανώσεις
– Κλειστά σήμερα τα σχολεία στον Κορυδαλλό
– Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών η δίκη – Εκεί έγινε και η δίκη της 17Ν
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής με 69 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα, έφτασαν στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Η υπόθεση εκδικάζεται στην αίθουσα που έχουν πραγματοποιηθεί οι ακροαματικές διαδικασίες και άλλων ποινικών υποθέσεων όπως της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του Συνδικάτου του Εγκλήματος.

Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Μέχρι στιγμής λείπουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιωταρος, η Ελένη Ζαρούλια, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι είχαν εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους τους προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους της απουσίας τους. Παρών είναι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Στις 9.21ακριβώς η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, άρχισε να εκφωνεί την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Παρόντες είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο πρώην βουλευτής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Παρών στην ακροαματική διαδικασία είναι και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος μετά την προφυλάκιση του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ανεξαρτοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Κατά την διάρκεια της εκφώνησης δημιουργήθηκε μικρή ένταση καθως η πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν ακουγόταν και οι δημοσιογράφοι απείλησαν να αποχωρήσουν.
Τελικά το ζήτημα επιλύθηκε και η διαδικασία άρχισε με την πρόεδρο να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων και των δικηγόρων υπεράσπισης τους.






Η αίθουσα ωστόσο έχει μεγαλώσει καθώς έχουν διπλασιαστεί οι θέσεις των κατηγορουμένων, δεξιά και αριστερά έχουν προβλεφθεί θέσεις για τους συνηγόρους υπεράσπισης, στις μπροστινές θέσεις κάθονται οι δημοσιογράφοι ενώ στο πίσω μέρος της έχει διαμορφωθεί αίθουσα τύπου.

Εκτός από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, που ήδη έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Σολωμού και Γρηγορίου Λαμπράκη, θα γίνουν και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Η αστυνομία έχει από… νωρίς πάρει τα μέτρα της, αποκλείοντας δρόμους. Για την ώρα, πάντως, η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.





Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., όποιος δεν διαθέτει διαπίστευση, δεν θα μπορεί να πλησιάσει στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου θα γίνει η δίκη.

Μέτρα, βέβαια, δεν λαμβάνονται μόνο εκτός της δικαστικής αίθουσας αλλά και εντός. Στο εσωτερικό της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας θα υπάρχει επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό το φόβο προπηλακισμών μαρτύρων κατηγορίας από χρυσαυγίτες που θα βρίσκονται στο ακροατήριο.




Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθήσουν (με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε