Ελλάδα

Αστυνομία: Καμία διακοπή στη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής «100»

Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διάρκειας περίπου 3 ωρών, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης λογισμικού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αστυνομία προχώρησε σε διευκρινίσεις, σχετικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για διακοπή και αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 5ης Μαρτίου 2026 προς το τηλεφωνικό κέντρο «100» της Άμεσης Δράσης Αττικής.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία επισημαίνει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνταν προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης λογισμικού, ωστόσο είχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο με 8 εφεδρικές αναλογικές γραμμές, μέσω των οποίων καταγράφηκαν συνολικά 254 αναγγελίες συμβάντων, εκ των οποίων 47 προέρχονταν από κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Αναφορικά με δημοσίευμα που αναπαράχθηκε σε διαδικτυακό μέσο και κάνει λόγο για δήθεν αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων προς το τηλεφωνικό κέντρο «100» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής από κινητά τηλέφωνα κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 5ης Μαρτίου 2026, διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διάρκειας περίπου 3 ωρών, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης λογισμικού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι εισερχόμενες κλήσεις είχε προβλεφθεί να υποστηρίζονται κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο από 8 εφεδρικές αναλογικές γραμμές, μέσω των οποίων καταγράφηκαν συνολικά 254 αναγγελίες συμβάντων, εκ των οποίων 47 προέρχονταν από κινητά τηλέφωνα.

Ως εκ τούτου, οι ισχυρισμοί περί δήθεν «μπλακ άουτ» ή «νεκρού» τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης για όσους επιχειρούσαν να καλέσουν μέσω κινητών τηλεφώνων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένες και παραπλανητικές εντυπώσεις αναφορικά με τη λειτουργία και την επιχειρησιακή ανταπόκριση του τηλεφωνικού κέντρου.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής λειτουργεί αδιάλειπτα και παραμένει διαρκώς στη διάθεση των πολιτών, ανταποκρινόμενο άμεσα σε κάθε ανάγκη για βοήθεια και προστασία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θερμικές κάμερες στην Ακρόπολη: Η τεχνολογία που θωρακίζει 22 αρχαιολογικούς χώρους από τις πυρκαγιές
Συγκροτείται ένα εκτεταμένο δίκτυο επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης πυροπροστασίας σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
Πυροπροστασία στους αρχαιολογικούς χώρους
Παρατεταμένη ζέστη μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, «μαλακώνει» το θερμό σενάριο προς το τέλος Αυγούστου - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
«Το πιθανότερο σενάριο είναι ένα παρατεταμένο διάστημα αρκετά υψηλών θερμοκρασιών, με κορύφωση περίπου στις 23–26 Αυγούστου και στη συνέχεια βαθμιαία αποκλιμάκωση»
Ζέστη σε παραλία