Ελλάδα

Αθήνα, κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη για τους λάτρεις του φαγητού

Ποιες είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για όσους λατρεύουν το φαγητό; Οι επιλογές ίσως εκπλήξουν αλλά όχι η πρώτη. Και αυτή είναι η Αθήνα

Για τους λάτρεις του φαγητού, λοιπόν, η Αθήνα είναι η κορυφαία επιλογή, όπως αποκαλύπτει έρευνα του uswitch.com, που βασίστηκε σε δεδομένα από το TripAdvisor, σένα σύνολο 235.000 εστιατορίων.

Για να καταρτιστεί η λίστα λήφθηκαν υπόψη ακόλουθες μεταβλητές για κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα: επιλογές για χορτοφάγους, καφετέριες, παμπ, ταχεία εστίαση, brunch, μέση τιμή και αριθμός εστιατορίων.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένας δείκτης που υπολόγισε τη βαθμολογία με βάση αυτές τις πληροφορίες. Ο σταθμισμένος μέσος όρος τόσο για κάθε πόλη όσο και για κάθε εστιατόριο υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων και των κριτικών, με μεγαλύτερη βαρύτητα στα αποτελέσματα με περισσότερα δεδομένα.

Τα αποτελέσματα της κατάταξης θα είναι υψηλότερα εάν μια πόλη έχει υψηλότερες βαθμολογίες και χαμηλότερη τιμή, σύμφωνα με το uswitch.com. Οι πόλεις κατατάχθηκαν βάσει μιας ποσοστιαίας κατάταξης.

Έτσι, στη γενική κατάταξη των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων για τους λάτρεις του φαγητού, η Αθήνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ακολουθούν το Βελιγράδι και η Σόφια, τα Τίρανα, η Βαλέτα, η Λισσαβώνα, το Βίλνιους, η Μπρατισλάβα, το Ζάγκρεμπ και το Βουκουρέστι.

Η Σόφια βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων καφέ (με βαθμολογία 9,19/10) και ακολουθούν το Βουκουρέστι και η Αθήνα.

Η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι δεύτερη μετά τα Σκόπια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό (με βαθμολογία 9,02/10).

Στην κατάταξη για το καλύτερο brunch, οι κορυφαίες πρωτεύουσες είναι: Τίρανα, Αθήνα, Ζάγκρεμπ, Βαλέτα, Λισσαβώνα, Σόφια, Βελιγράδι, Σκόπια, Πράγα, Μπρατισλάβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 62χρονης διευθύντριας των ΚΕΠ Βοιωτίας - Τουλάχιστον πριν 4 χρόνια ο θάνατος της μητέρας της
Με βάση τους υπολογισμούς των αστυνομικών η 62χρονη από μισθούς του δημοσίου και σύνταξη της μητέρας της και το αναπηρικό επίδομα μηνιαίως εισέπραττε περισσότερα από 3.000 ευρώ
Βοιωτία 2
Η οικογένεια της αδικοχαμένης Μαρίσσας Λαιμού καταγγέλλει τις βρετανικές αρχές για εγκληματική αμέλεια και καθυστέρηση στη νεκροψία - «Παίζουν με τον πόνο μας»
Η μητέρα της, Μπέσσυ και ο πατέρας της, εφοπλιστής Διαμαντής Λαιμός σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσλάβει δικηγόρους για να μηνύσουν το «University College London Hospital» (UCLH) για ιατρική αμέλεια
Μαρίσσα Λαιμού 1