Ελλάδα

Αυξάνονται ξέφρενα τα πρατήρια που κλέβουν βενζίνη

Κατόπιν του ελέγχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σφραγίσθηκαν και οι οκτώ αντλίες του πρατηρίου.

Πυκνώνουν οι περιπτώσεις λειτουργίας παράνομων μηχανισμών αλλοίωσης των ενδείξεων αντλιών υγρών καυσίμων για την εξαπάτηση καταναλωτών καθώς οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εντόπισαν, ακόμη ένα πρατήριο με τέτοιο μηχανισμό και επέβαλαν υψηλά πρόστιμα. Ταυτόχρονα το υπουργείο μελετά, με την βοήθεια του Πολυτεχνείου Πάτρας, τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων μηχανισμών για τον ευκολότερο εντοπισμό τους. 

Ειδικότερα, από ελεγκτικό συνεργείο στη διάρκεια ελέγχου πρατηρίου υγρών καυσίμων εντοπίστηκε σύνθετος ηλεκτρονικός μηχανισμός παρεμβολής στις ενδείξεις οκτώ αντλιών καυσίμων στο πρατήριο επί της οδού Πέτρου Ράλλη 105, στον Ρέντη, το οποίο έφερε σήματα της εταιρείας AVIN. 

Κατόπιν του ελέγχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σφραγίσθηκαν και οι οκτώ αντλίες του πρατηρίου και θα επαναλειτουργήσουν μόνο μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000 ευρώ για καθεμιά από τις οκτώ αντλίες. 

Επιπλέον, ο φάκελος διαβιβάσθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να επιβάλλουν πρόσθετα πρόστιμα, τα οποία μπορεί να ανέλθουν μέχρι και σε ποσοστό 2% του ετήσιου τζίρου του πρατηρίου για κάθε αντλία με εγκατεστημένο σύστημα αλλοίωσης ενδείξεων – συνολικό ποσοστό προστίμου έως 16% του ετήσιου τζίρου στην προκειμένη περίπτωση. 

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι για την ανεύρεση των παράνομων μηχανισμών απαιτήθηκε πολύωρος, εξονυχιστικός έλεγχος, από τον οποίο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων μηχανισμών στις οκτώ από τις δέκα αντλίες του πρατηρίου. 

”Οι τέσσερις μηχανισμοί βρέθηκαν τοποθετημένοι σε εξωτερικό φρεάτιο του περιβάλλοντος χώρου του πρατηρίου, συνδεόμενοι με υπόγειες καλωδιώσεις με τις αντίστοιχες αντλίες. Οι υπόλοιποι τέσσερις βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο των γραφείων του πρατηρίου, συνδεόμενοι με τις αντίστοιχες αντλίες μέσω καλωδιώσεων, που όδευαν έντεχνα καλυμμένες από γυψοσανίδες κατά μήκος κολωνών και ψευδοροφών του πρατηρίου, απαιτώντας πολύωρη και σοβαρή προσπάθεια για την ανακάλυψή τους. Οι μηχανισμοί αυτοί παρείχαν τη δυνατότητα αλλοίωσης των ενδείξεων των πωλούμενων ποσοτήτων στους καταναλωτές” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου οι διάλογοι-φωτιά «βαρόνων» ναρκωτικών και ο χρηματισμός τουλάχιστον 4 δικαστών
Τα στοιχεία προέκυψαν στο πλαίσιο έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για το σύστημα κρυπτοκινητών sky ecc, που χρησιμοποιούσαν 70.000 κακοποιοί σε όλο τον κόσμο και 3.000 από αυτούς ήταν στην Ελλάδα
EUROKINISSI
Αστυνομικός της Βουλής: «Δεν υπάρχουν μάρτυρες υπέρ της συζύγου μου» – «Κατέγραφε τις ασελγείς πράξεις με κάμερα και μικροφωνάκι» λέει η 35χρονη
Τα αποτελέσματα του τεστ DNA αποδεικνύουν ότι πατέρας του παιδιού που έφερε στον κόσμο η 35χρονη είναι ο αστυνομικός της Βουλής
Ο προφυλακισμένος αστυνομικός της Βουλής
Υπερσύγχρονα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα στους δήμους του Λεκανοπεδίου από την Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ ενισχύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με νέα ευέλικτα οχήματα για την περισυλλογή σκουπιδιών, καθώς και με πέντε κλαδοτεμαχιστές, συνολικής αξίας 58,24 εκ. ευρώ
Ηλεκτρικά απορριμματοφόρα για τους δήμους της Αττικής