Ελλάδα

Αυτά αποφάσισαν οι ειδικοί για γυμναστήρια, δεξιώσεις, λιανεμπόριο, εκκλησίες

Σε αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση μέτρων αλλά και για τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα των γυμναστηρίων κατέληξε η επιτροπή των ειδικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν 31 Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και να φορούν διπλή μάσκα. 

Επίσης, θα είναι ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., αυστηρά μέτρα υγιεινής και δεν θα λειτουργούν τα αποδυτήρια.

Επίσης οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα γίνονται με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική. Επίσης, θα γίνονται με περιορισμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις. 

Στο λιανεμπόριο αυξάνεται η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο. Από 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές.

Επίσης στις εκκλησίες θα μπορεί να προσέρχεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ.

Την επιτροπή δεν απασχόλησε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου αλλά ούτε και της μουσικής στην εστίαση. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11