Ελλάδα

Η απόφαση της Διαιτησίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην εστίαση

Ο ΟΜΕΔ προχώρησε στην έκδοση των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες στην εστίαση με περίοδο ισχύος από τις 28 Νοεμβρίου 2018 έως τις 27 Νοεμβρίου 2019.

Εκδόθηκε από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η υπ’ αριθμόν 1/2019 Δ.Α. Τριμερούς Επιτροπής για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες στην εστίαση (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από τις 28 Νοεμβρίου 2018 έως τις 27 Νοεμβρίου 2019, με Αριθ. Π.Κ. 5/2-5-2019.

«Η ρύθμιση των όρων εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων εστίασης στις πλέον πολυπαθείς ομάδες εργαζομένων στον απορρυθμισμένο επισιτιστικό τομέα είναι επιβεβλημένη υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων και σε αυτό πρέπει να συμβάλει τα μέγιστα και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας με τις ενέργειές του και τους ελέγχους του» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να ρυθμίζει και να βελτιώνει τις εργασιακές σχέσεις και τους όρους αμοιβής των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
«Είμαι ράκος, θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις για όσο χρειαστείτε» λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Βιολάντα» στους εργαζόμενους
«Ενημέρωσα τον Υπεύθυνο Ασφαλείας και του είπα συγκεκριμένα ‘υπάρχει μία μυρωδιά από αέριο’. - Μου είπε ‘θα το κοιτάξουμε» αποκάλυψε επίσης ο βοηθός υπευθύνου βάρδιας
βιολάντα
Κλείνει το Μετρό Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο για 15 μέρες, νωρίτερα παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για νέο οδικό άξονα για τη μεταβολή των κυκλοφοριακών ροών από και προς το Πανόραμα και τη Θέρμη
Μετρό Θεσσαλονίκης
Βιολάντα – Γιος αδικοχαμένης Σταυρούλας: «Επικρατούσε ένα μπάχαλο, καμία πρόνοια για τους εργαζόμενους» – «Δε θα ησυχάσω μέχρι να πάνε όλοι στη φυλακή»
«Η μητέρα μου πήγαινε και δούλευε εκεί, για να σπουδάσουμε, για να ζήσουμε» είπε ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα, τονίζοντας ότι «μου στέρησαν ένα κομμάτι του εαυτού μου»
Ο γιος της Σταυρούλας Μπουκουβάλα που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη στη Βιολάντα