Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Θ. Βενιάμης, ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών που ήταν στόχος των τρομοκρατών

Ο Θ. Βενιάμης, ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών που ήταν στόχος των τρομοκρατών

Ο Θεόδωρος Βενιάμης ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που γενικότερα αποφεύγει τις κοσμικές εξόδους και δεν χαρακτηρίζεται εύκολος στην επικοινωνία του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γεννήθηκε το 1950 στο Βροντάδο της Χίου και είναι γιος του χιώτη καπετάνιου, Λευτέρη Βενιάμη.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών στα 27 του και ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία, Golden Union Shipping Co., μαζί με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τον Χριστόφορο και τη Μαριάνθη Ανδρεάδη και τον Ισίδωρο Σαράντη.

Την εποχή του 1980 η εταιρεία ασχολούνταν με τα τσιμεντάδικα πλοία έχοντας αναλάβει τη διαχείριση σκαφών για λογαριασμό των Τσιμέντων Ηρακλής. Στην πορεία των ετών η εταιρεία απέκτησε εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα και άρχισε να επεκτείνεται και στα φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην και ξηρού φορτίου.

Μεγάλη επιχειρηματική δράση έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στον οποίο διατηρεί συμφέροντα στην εταιρεία Otesat-Maritel, μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας στη ναυτιλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Βενιάμης ήταν ένας από τους πρώτους μετόχους της Marfin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους εφοπλιστές – Μόνο οικειοθελώς θα δίνουν χρήματα για την κρίση

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τους στόχους των τρομοκρατών: Ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε